2014. február 13., csütörtök

Tokko / Tokkou


Egy kis offal kezdve nem olyan rég ki jött az anichart Tavaszi szezonos listája, és bevallom nem néz ki rossznak. (Igaz hogy kb minden szezon előtt valami hasonlót mondok, úgy az utóbbi 2-3 évben.) Viszont most tényleg vannak nagy címek! Mushishi 2. évad Fairy Tail "folytatódik" (új sorozatot kap..), Break Blade-t feldolgozzák sorozatban, A Blade and Soul Című MMORPG (ami európában sajnos még mindig nem elérhető) animét kap, folytatják a JoJo mangák adaptálását aminek én nagyon örülök, jön egy egyenlőre Kid genrére írt Avengers (Bosszúállók) c. anime, Love Live 2ik évad. De még ezen kívül is egy rakat (rövid ismertető után...) egész jónak tűnő anime, szóval szerintem nem fogunk unatkozni őszi szezonban. Az egy amit nem értek az a Soul Eater NOT. Miért a Spin-off-ot kezdik animálni?? Az eredeti manga tavaly ért véget, és van egy 2008as feldolgozása ami alig jut el valameddig a történetben mert a fele filler, miért nem azt remakelik? Na de nagyon eltértem a fő témától. Ez a Tokko, egy véres seinen anime egész jó storyval, viszont sajnos sajnos rengeteg hibával, és bár először nem értettem miért van ennyire brutális módon lepontozva a végére meg kellett értenem, mert így kevés volt. Ncore-on úgy neveztem hogy "Hasonló mint az Elfen Lied vérességben" ami igaz is, mert elég véres volt a Tokko, bár azért az Elfen Lied-hez képest levolt maradva pár száz liter vérrel de adta a hangulatot itt is.


Viszont történetben sehol nem volt az Elfen-hez képest, pedig lehetett volna, maga a story jól kezdődik és jól is folytatódik. Első részekben lassan de beindul a történet, szépen fel van vázolva ahogy az egyik főszereplőnk Shindo Ranmaru nyomoz és kapcsolatot keres a "darabolós gyilkosságok" közt. Itt jön képbe a Tokko-nevű különleges rendőri alakulat stb. Maga amit megtud, és rájön mi volt a múltjába szerintem jó. Nem haladt gyorsan ezért nem az volt hogy fél rész alatt az egész Tokko-ról lelőtte a "poént". Ahogy az anime haladt egyre több minden derült ki, ez oké, viszont sajnos az anime úgy ahogy van felszínes volt, voltak benne magyarázatok, de semmi célt nem szolgáltak, mert ami célt kellett volna azt nem tették meg a végére. Nem tudom hogy ki-e hagyták vagy mit csináltak vele de ez így nem jött le jól. Eredetileg egy elég rövid mangából készült a Tokko, összesen 11 fejezetes (nem olvastam csak utána néztem), de már az szemet szúrt hogy két főszereplőt eléggé elfeledtek. Araragi Itto és Araragi Mayu volt az. Nem értem miért, benne voltak ugyan az animében de két jelenetben összesen, és az is a legvégén, ők sem szolgáltak semmi célt sem, pedig amit láttunk belőlük kábé a legérdekesebb karakterré teszi (főleg Itto-t). Ha már elkezdtem a karaktereket, annyit még írnák hogy Rokujo Sakura és Suzuka Kureha is jó karik voltak, sokat is szerepeltek, viszont egy részt mind kettőjük múltja homályos marad, főleg Kureha-é, másrészt nagyon Shindo-ra koncentrált az anime, így még ha ők is főszereplők voltak, kevesebb lényegük volt, olyan mint ha ők csak az "úton segítették" volna át Shindo-t, és magyarázatokat adtak volna a történéseknek.

Ami nem baj, mert még így is kilométerekkel jobb karakterek voltak mint Shindo Húga! Shindo Saya, semmi jelentősége sem volt ennek a karinak, bűn rosszul megírt karakter, nagyon sok részben és jelenetben szerepelt, még is összesen háromszor volt hogy valami érdemlegeset tett, vagy érdemleges történt vele! Amúgy Saya miatt volt az anime egyik nagy hibája, az hogy ez az anime vígjáték is volt. Nem az néha jól állt, voltak egész jó poénok (bár nem Saya-tól hanem a féltékeny kollégától inkább), de ezek rettenetesen rontották a hangulatot, kár volt ezeket belevinni nagyon kár! Storyhoz visszatérve, az utolsó 5 részbe érve kezdődött hogy az egészből inkább lett egy katyvasz mint valami jó. Egyszerűen jött egy ember-démon összeesküvés elmélet, majd az egészből egy darálda lett, a végén egy kis üldözéssel. Tény hogy még így is voltak jó dolgok a végén, például ami Ibuki Ryoko-val történt, vagy hogy felbukkantak Araragi testvérek, vagy amit Kunikida Kapitány tett, de sajnos úgy egészében az hogy gyér lett a vége az elrontotta így az egészet. Sőt igazából nincs is vége, egy szálat zártak le félig a többi 28 ezer meg nyílt maradt, illetve logikátlan volt, és mint feljebb is írtam, így még a magyarázatoknak sincs semmi értelme sajnos! Grafikailag nem nézett ki valami jól, 2006hoz képest meg főleg nem, de nézhető volt. Opening-Ending páros nagyon nem jött be inkább áttekertem. Magára az első hat részre még 7 pontot is adnák, viszont az egészre számomra csak 4/10-et ér, tipikus példa hogy egy egész jó storyt hogy kell szar lezárással totálisan elcseszni!


Pro: 
- Egész jó történet
- Sok érdekesség

Kontra: 
- Lezáratlan gyatra vég
- Kevés igazán jó karakter
- Kisebb sablonok
- Lezáratlan szálak






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése