2014. február 9., vasárnap

Top 25 Karakter! - Bonus Round!

Mint írtam jönni fog a kedvenc filmes-sorozatos karaktereimből is egy kisebb válogatás. Ez csak egy rövidke top10 lesz, mivel még mindig erősen animés vagyok. Szóval összeszedtem a tíz kedvenc NEM ANIMÉS karakterem! Itt csak a karaktereket nézem, viszont a színészeket is veszem részben!
 Offként még annyit hogy szerda környékén jön a Tokkou című animéről is a véleményem!

10:
Ian McKellen (Gandalf) - Lord of the Rings
Elsődlegesen Gandalfként lett a kedvencem Ian McKellen, de például ő játssza az X-Men Szériákban Erik Lehnsherr-t a.k.a. Magneto-t. De mivel Gandalfként ismertem meg, és láttam először nagyon régen a TV-ben színészként, nekem ő Gandalf marad. Pedig elég sokan összetévesztik, sőt azt hiszik hogy ugyan az játssza a Harry Potter Albus Dumbledore-ját, pedig nem, két különböző színész az. Jó ideig én is azt hittem de nem. IMDB nem hazudik! Nem tudom miért de számomra Aragornal és Legolas-al együtt a széria három legjobb és legérdekesebb karaktere volt! (Apropó a Lord of the Ringsből tervezek egy rewatchot, de a bővített változatából, ami kb 4-5óra részenként! :))

"Megszökött. Vagy elengedték!"

9:

Wentworth Miller (Michael Scofield) - Prison Break
A Prison Break, magyar címén a szökés című sorozatban lett a kedvencem. Főleg a zsenialitása és az esze miatt. Elég sok mindent hallani magáról a színészről, meleg drogozik stb. Nem tudom mi igaz belőle, de az őszintén bevallva nem is nagyon érdekel. Egyszerűen csak jó volt végig követni a sorozatot. Igaz nem csak miatta, de miatta is!

"You're stuck with me wheter you like it or not."

8:
Aaron Paul (Jesse Pinkman) - Breaking Bad
Amíg végig nem néztem a Breaking Bad című zseniális sorozatot (amiről írtam is itt blogon), addig számomra egy ismeretlen színész volt Aaron Paul. Pedig azért így végignézve az IMDB profilját volt nem egy filmje, ráadásul olyanok is amit ismernem kellene, mint például a Mission Impossible III. De az tény hogy a Breaking Bad sorozatban mind a két főszereplő, így ő is az egyik kedvencem lett. Igaz egy teljesen más karakter mint WW, de többet nem mondok mert jönni fog ő is!

"Your scumbag brother more in finished!"

7:
Norman Reedus (Daryl Dixon) - The Walking Dead
Ha jól tudom ő egy olyan szereplő a jelenleg is futó The Walking Dead-ben aki nincs benne a képregényben! Tehát egy behozott karakter. Ha jól tudom ő eredetileg Merle Dyxon szerepére jelentkezett, viszont a producerek láttak benne valamit és behozták mint Merle öccse. Megérte-e? Meg ám, sorozat legjobb szereplője körülbelül.  Imádom, minden egybe ami kell egy ilyen világban. Személyisége fejlődött is a négy évad alatt. De ami még jobb hír, MA vetítik a Negyedik évad új részét két hónap kihagyás után! 

"People now will slow peace!"

6:
Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) - Game of Thrones
Még mindig csak a második évad ötödik részénél járok, mivel durván kedvelem a fantasykat megkedveltem ezt is, pont ezért direkt nézem úgy hogy heti 1-2 résszel hogy ne kelljen várnom a Negyedik évadra csak egy keveset. Számomra ő azért egy jó karakter mert tudott változni, nem a Khal által tömött kis szajha lett, hanem tényleg egy királynő alkat már most ahol én járok. Vezeti a népét, még ha érdekesen is és elég kevesen is vannak. Remélem a fennmaradó 15 részben + 10-ben ami a negyedik évaddal jön, ugyan ilyen jó marad legalább. De legjobb lenne ha még tovább fejlődne a karaktere!

"I'm NOT YOUR Little Princess!"

5:
Eric Cartman - South Park
Mint láthatjátok meg valószínűleg tudjátok is Cartman nem élő személy. És mégis akkor miért kerül ide? Mert egy amerikai animációs sorozat a (már kábé világhírű..) South Park egyik főszereplője. Lehetne vitatkozni, de nálam csak az az anime ami japánban készül, japánban adták le és japánok dolgoztak rajta. Minden más animációs sorozat, ugyanúgy ez, mint a Famili Guy, az American Father és a Cleveland Show is! Ugyanúgy ahogy az RWYB és az Aang Avatar is nálam amerikai animáció. Legnagyobb baj szerintem hogy hatalmas durván látható különbségek vannak benne! Mivel kicsit eloffoltam így annyit mondanák végezetül hogy a sorozat legnagyobb szarkavarógépe Cartman, legnagyobb köcsöge, még is pont ez miatt baromi jó és szórakoztató karakter!

"Youre feeling all that MR. Mckey?"

4:
Peter Dinklage (Tyrion Lannister) - Game of Thrones
A GoT egy kevésbé érdekes karija Daeneryshez képest viszont jóval stílusosabb és még jóval többet szerepel. Gondolkodás módját imádom, azt is ahogy az emberekkel bánik, számomra egy nagyon érdekes karakter még akkor is ha egyenlőre ahol tartok nem tűnik úgy hogy bármelyik oldalon is állna, még akkor se ha Lannister. Remélem hogy ugyanezt a szintet hozza az elkövetkezendő részekben is, és azt is remélem hogy lesz vele még komolyabb jelenet is. Bár már csak hallgatni a beszédét is, hogy mondjam, olyan halál komoly de még is vicces, vagy legalább is viccesen ironikus.

"Council ha reputation for serving past hand poorly, attend mean to follow Ned Stark to the grave."

3:
Matt Smith (Doctor) - Doctor Who? (2005)
Vele egy dolog miatt bajba vagyok, mert itt maga a doctor karakterének volt több színésze mint Matt Smithnek karaktere. Ő volt az egyik Doctor a sok közül, jelenleg ő a legutolsó, de nem sokáig mert jön a következő, midőn már a Karácsonyi Specialba kapott is vagy legalább.. hát úgy... őőő 15 másodpercet. Viszont számomra ő maga a doctor, pedig először nehéz volt megszoknom, de most hogy végleg ott hagyja a doctor szerepét nagyon de nagyon sajnálom mert egy rettenetesen jó színész alakított rettenetesen jól egy RETTENETESEN őrül karaktert! (Igen direkt van benne 3 rettenetes.)

"I'm not just Professional; I'm the Doctor"


2:
Bryan Cranston (Walter White) - Breaking Bad
Egy zseniális karakter volt, gyönyörű negatív karakter fejlődéssel majd egy spoiler mentesen élve Felina-val a végén! A sorozat abszolút legjobb karaktere, akiben nem csak negatív volt, hanem pozitív is, és hatalmas zsenialitás. Tavaly ért véget a sorozata, egy brutálisan jó utolsó évaddal, amiben ő tette hozzá a legtöbbet! Hogy mondjam, minden vele kezdődött, minden vele ért véget, és a sorozatba bármi ami kicsit is fontos volt rajta múlt! Sőt mi több, minden egyes szálat Ő zárt le, bravó!

"I am not in Danger Skyler, I AM THE DANGER! A guy opens his door, get shot you think at me? No! I'm the One Who Knock!"

The Best (1):
Hugo Weaving (V) - V, For Vendetta
Igen, egy karakter akiből azóta már egy icon lett, nem is másé (ha jól tudom) mint az Anonymus-é aki jelenleg a világ leismertebb hacker hálózata. Karakter imádni való, nem szó szerint, de az! Egyetlen film amire azt mondom hogy 100x jobb magyar szinkronnal, mivel V szinte mindig szóvirágokban beszél! Volt legalább 10 nagyon jól hangzó mély mondanivalóval bíró és igaznak is bizonyuló mondata! Mint a valóságban is az lett, a filmben is egy eszme volt, nem egy ember hanem egy eszme!

"Maguknál töltények vannak és a remény hogy mire kiürül a tár én már nem élek, mert ha igen meghalnak mielőtt újratölthetnének!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése