2014. február 4., kedd

Top 25 Karakter! - Main Round!



Akit nem érdekel ne olvassa, de valamiért késztetést éreztem leírni a kedvenc karaktereimet. Ezt két körben fogom, először is Only Animés karakterek jönnek, majd egy Bonus round-ban a filmes sorozatos karakterek is. Örömmel venném ha ti is írnátok egy (10-es lista is jó), akár ide kommentbe, akár skypon aa-n vagy ncoren, bárhol, mivel kíváncsi lennék a ti top karaktereitekre is! (Azért megjegyezném hogy van pár olyan karakter akikből keveset láttam az animéje fordítása, vagy bármi egyéb hiányában. Őket azért írom le mert ameddig belenéztem az animébe nagyon tetszettek. Ők azok tehát akik kevés rész alatt is aránylag jól meggyőztek engem: Ginko /Mushishi/, Kenzo Tenma /Monster/,  Kusuriuri /Ayakashi : Japanese Classic Horror & Mononoke/, Kenshiro /Hokuto no Ken/, Pai /3x3 Eyes/ és Izumi Konata /Lucky Star/.

25:
Casshern
/Casshern Sins/
Egy igazi remek személyiséggel kezdünk. A Casshern Sins anime elején, teljesen azt hittem hogy egy átlagos shounen hős lesz, aki majd megint csak a semmiért küzd. Nem így lett, ő nem csak mint karakter, hanem a személyisége mint "ember" is elmenne, sőt a mai világ egy-két emberénél sokkal tiszteletreméltóbb. Persze csak egy karakter és nehéz ilyet róla mondani. De mindenek előtt amit művelt személyiség terén az abban a poszt-apokaliptikus világban, az nagyot ütött. Egyébként  nem lehetetlen hogy az animét újranézem.

24:
Gilgamesh
/ Fate/Stay Night és Fate/Zero /
Sajnos van egy rossz szokásom ami megfog látszani a karaktereken, mivel azokat a badass karaktereket imádom akikben van valami furcsa stílus. (Nem Roronoa Zoro nem lesz itt!) Egyik legmeglepőbb karaktere a Fate/Stay Szériának. Meg úgy egyébként is mint shounenbe a FSN-be úgy esett be e karakter mint derült égből a villámcsapás. A legnagyobb pozitívuma viszont mindenképpen az a rettentően önző és magabiztos stílusa!

23:
Revy 
/Black Lagoon/
Az ő karaktere szintén egy badass de kivételesen én nem a stílusáért tudtam szeretni. Sőt talán pont fordítva, szerettem amikor a semmiből stílust vált, ha jól emlékszem volt pár stílusa ami nagyon bejövős volt. Nem mellesleg a Black Lagoon Anime is talán az egyetlen olyan anime ami tud úgy akció dús lenni hogy se varázslat se semmi természet feletti nincs benne, hanem simán csak az ember és a stukker. Erre még rátesz hogy egy nő volt a főszereplő (Revy), ráadásul nem is akármilyen ellenfelek ellen voltak. (Had ne mondjam az összes elmebeteg állatot az animéből!)

22:
Lan Fan
/FullMetal Alchemist: Brotherhood/
Az animét ki nem ismerné... valljuk be azért van oka amiért nem egy oldalon TOP 1 animeként tartják számon. Lehet hogy nem az anime legzseniálisabb karaktere volt, de számomra Lan Fan volt az egyik olyan karakter az FMAB-ben akit a legjobban megtudtam kedvelni, annak ellenére hogy nem szerepelt olyan nagyon sokat.

21:
Meruem
/ Hunter x Hunter (2011) /
Meruem, a Kimérahangyák királya, számomra egy merőben új shounen karakter volt, akibe fő gonosz létére több emberség van mint pár sima emberben. Nagyjából az utóbbi 15-20 részben jött be a HxH-ban, viszont mára már nagyon sokat fejlődött a személyisége, és ha nem rontják el teljesen ez még tovább fog, és még érdekesebb karakter lesz. Nem olvasom a mangát, de remélem Zoldyk Papó meg Netero papó nem nyírja ki.

20:

Katsuragi Keima
/ Kami Nomi Zo Shiru Sekai (Évadok+OVA-k)/
Ő meg körülbelül a kockák vagy az otaku-k királya lehetne. Nem mellesleg szerintem remek karakter lett a sok baromsága ellenére. De most komolyan egy karakter aki abból tanul meg csajozni hogy 24-óra alatt 100órányit játszik. (Impossible is Nothing...)

19:
Onizuka Eikichi
/ Great Teacher Onizuka /
Egyike annak a két karakternek aki valszeg az " Anime Történelem" legnagyobb Troll-ja címét kaphatná. Azon kívül hogy ő egy reális világba volt ábrázolva mint egy iszonyat bolond tanár. Egyik legjobb vígjáték egyébként az anime. 

18:
Kyon
/ Suzumiya Haruhi no Yuuutsu /
Egy elég bolond, még is egész jó történetű anime, egyetlen legalább félig ép elméjű egyede volt Kyon. Sőt erősen főszereplője is, mivel az ő szemszögéből láthattuk a legtöbb dolgot, bár a legjobban ez a filmre volt igaz. Se nem volt zseniális karakter se nem volt nagyon jól megírva, még is a nyugodt Kyon szerethető volt a Hyperaktív Haruhi mellett. 

17:
Senjougahara Hitagi
/ ...Monogatari .. /
Az egész monogatari széria egyik legérdekesebb karaktere. Igaz hogy eléggé hiányzott például a Nisemonogatariban, és mivel várom hogy kijöjjön végig a Second Season BD-je ezért azt sem tudom hogy mennyit szerepelt ott. De remélem sokat, mivel ő instant szállította mindig a beteg hangulatot. Tuti nem százas, de pont ez benne az érdekes!

16:
Saber/ Fate/Stay Night és Fate/Zero /
Gilgamesh Archere mellé egy másik hős is kap helyt a TOP 25-ben. Többen azért szerették tudtommal mert egy jó átlag főhős volt. Hát meg a ki***szom. Minden volt csak nem átlag, sőt még főhősnek sem nevezném (főhősnőnek sem..) mivel az egyik legtisztább lélek volt az animében, volt egy célja és azt akarta elérni, hangozhat így vagy úgy, és tény hogy voltak elég gagyi jelenetei de összességében nagyon szerethető volt!

15:
Killua Zoldyck
/Hunter x Hunter/
Ő, hát hogy is mondjam, se nem jól megírt se nem kiemelkedő szereplő, viszont nagyon de nagyon érdekes. Múltja eddig az animéből nem derült ki, viszont egy nagyon érdekes család sarja, és maga az anime is pont az ilyen karakterek közé épül, ráadásul tényleg még aki nem szereti is valamilyen ódon szereti mivel könnyű azonosulni vele. Összetett karakter, még is egyszerűséget sugall, imho..
14:

Monkey D. "Mugiwara no" Luffy
/ One Piece /
Sokan nem szeretik, még pedig azért mert magát az animét nem szeretik a grafika miatt. Hatalmas hiba.. hogy miért? Nos erről fogok írni nagyon hosszan, mert 1-2-3 hét és befejezem a One Piece Rewatchot! Szóval ő egy iszonyat sablonos karakter, de állítom hogy a valaha létezett legeslegjobb sablon karakter! A shounen hősök legteteje, lehet mondani hogy van a One Piece-ben érdekesebb karakter, pedig belegondolva, ő is egy nagyon bonyolult és összetett kari (a múltja, a bizonyos "forradalmár" apja, etc..), szóval számomra mindenképpen a legjobb és legszórakoztatóbb shounen főhős. Mellesleg ígérem hogy a rewatch után elég hosszan le fogom írni a One Piece-t.(Van jó pár ismerősöm aki más rosszabb shouneneket szeret, ebbe viszont bele se kezd...)
13:

Tokuchi Toua
/ One Outs /
Remek karaktere egy remek kombó animének. Szinte egy tökéletes animét "lehozó" karakter. Egy olyan kari akire senki sem számít, bár szerintem arra sem számítana senki hogy egy sport-thriller animébe kezd bele. Pedig ez a helyzet, a helyzetéhez képest tökéletes zsenialitást hozott e karakter.Nagyon laza volt, nagyon tökös és nagyon eredeti!

12:
Sakata Gintoki
/ Gintama /
Elég valószínű hogy aki látta a Gintamát, és tudja kiről beszélek instant elkapja a röhögőgörcs, mint például most engem is. Onizuka előtt ő a First Trollok királya, ő a trollok trolla, stb. Tényleg alapból a karakter múltja egy elég nagy homály, még az új mozi után is, viszont pont ezért lesz érdekes. Na meg azért mert kb 5percet nem tud úgy a seggén ülni hogy ne mondana/csinálna valami orbitális trollságot. Aki nem látta, és komédiára vágyik nagyon ajánlom. (De sokoldalú anime, van benne drámai és akció faktor is dögivel!)

11:
Alucard
/ Hellsing & Hellsing Ultimate /
Ő az egyetlen kari akit másért nem lehet szeretni csak azért mert brutális, van stílusa és egy hatalmas badass. Nem mellesleg enyhén idegbeteg, szóval egy valódi vadbarom. Lenne, már ha ember lenne, és nem csak azért mert nem az, hanem azért is mert személyiségben is annyi emberség van mint egy tál riszben kábé.  Szerintem a legjobb férfi Yandere és a legbrutálisabb karakter.

10:
Hisoka
/ Hunter x Hunter /
Három kari egy animéből, hát talán furcsa, de mivel igazából az első 10 a lényeges úgy is ezért hát. (....) Szóval ő egy stílusos badass szintén, aki nem mellesleg a sorozat legérdekesebb figurája, aki nagyon ködös még és keveset szerepel mostanság a Chimera Ant Arc-ban, de nagyon remélem hogy ő és a Phantom Trouble tagok visszafognak még térni, Chrollo Lucilfer-el együtt!
9:

Hiruma Yoichi
/ Eyeshield 21 /
Brutálisan jó karakter, elvitte a hátán az animét annak ellenére hogy nem ő volt a fő főszereplő. Viszont nagyon jó poénjai voltak, remekül csinálta amit kellett, hihetetlen jó hangulatot adományozott az animének, és egyszerű öröm volt nézni komolyan! (Sőt az idei Super Bowl óta lehet azt is mondani hogy játszott jobban mint Peyton Manning xd)

8:
Gasai Yuno
/ Mirai Nikki /
Eme kari szintén egy Yandere Alucardhoz hasonlóan, ám ő egy női kari, és valahogy számomra értékesebb volt nézni egy ember pszihopatát mint egy vámpír pszichopatát. Mivel tőle nem igazán tudtuk hogy mire számítsunk, nem egyszer meglepett az anime során, nem egy átlagos yandere hanem tényleg egy igazi pszichopata személyiség. Egyszerűen valahogy nagyon jól állt ez a tudathasadásos dolog neki!

7:
Lucy
/ Elfen Lied /
Hasonlóan Yuno-hoz ő is egy pszichopata egyén volt, viszont neki rettentő jó múltja volt. Egyet sajnálok nagyon, mégpedig azt hogy az Anime a mangának csak a felét (kb) dolgozta fel. Egyik barátom elolvasta anno 1-2 éve, és azt mondta messze sokkal jobb a manga, és a végén jönnek az igazi érdekességek. Tehát mindenképp sajnálom, egyik legkiemelkedőbb horror volt pedig az utóbbi 10 évből! Remélem egyszer feldolgozzák az egész mangát, ámbár, elég kevés ennyi idő után erre az esély! :'(

6:

Furude Rika
/ Higurashi no Naku Koro Ni /
Igen bizony! Amikor újra gondoltam a top karikat nem gondoltam volna hogy aztán ilyen elől végez pont egy loli. Pedig ő sem az átlagos loli, nagyon jó karakter, az egész sorozat legjobb karaktere nagyon MAGASAN! A legnagyobb bajom vele hogy a jövőjét nem csinálták meg... legalább is animében, pár hónapja beszéltem egy Higurashi-Umineko fannal, ő mondta el hogy rengeteg közös van Rika és Bernkastel-ben, viszont az mindenképpen tartom hogy mint anime a Higurashi első évada elmegy, a második évada baromi jó, viszont az Umineko egy trágya... (Egyébként valami hasonlót kellene mondanom a Higurashi-ra is, mivel ha nem lenne folytatása értelmetlen lenne!) Amit nagyon eltudnák képzelni egy külön animét erről a karakterről!

5:

Clare
/ Claymore /
Imádni való, annak ellenére hogy valószínűleg a valaha létezett legjobban megírt shounen Anti Hős karakter. Legalább is nekem ez jött le, egy jó shounen anime nagyon jó női főszereplője, aki nélkül úgy az egész történet useless lenne, legalább is egy ilyen személyiség nélkül eléggé más. Animét szerettem nagyon, a mangának nem rég álltam neki, jelenleg az 50.ik fejezetnél tartok, nem sokára túl jutok azokon amik megvannak animálva és jönnek az újak. Kíváncsi vagyok mert ha engem kérdeztek, a Shingeki no Kyojin minőségben (.. és majdnem minden másban is...) magasan alázza!!! Nem veri, ALÁZZA!

4:
Nakajima Youko
/ Juuni Kokuki /
A valaha volt legjobb fantasy anime főhősnője, és valószínűleg a legjobb pozitív karakter fejlődést leíró karakter volt ő, az "animék történelmében". Nagyon összetett karakter, rengeteg mindenen ment át azalatt a kevéske rész alatt (legalább is számomra az a 45 rész rohadt gyorsan elment, egyszerűen túl kidolgozott volt a világ, és simán néztem volna több száz részen át akár neverendként. Volt abban a részletekig kimenő fantasy világban potenciál valljuk be.) Nem mellékesen negyedikként rangsorolva ő nálam a Best of Női anime karakter mivel innentől már nő nem lesz!

3:
Guts "Kuroi Kenshi"
/ Berserk /
Ha már jött a legjobban megírt nő szereplő jöhet a férfi is, bizony én legjobban megírt karakternek őt tartom. (Félreértések elkerülése végett Youko a legjobb személyiség fejlődés volt, Guts meg a legjobban megírt személyiség.) Ő volt az igazi férfi. Fiú/férfi anime néző társaim figyelmébe ajánlom őt, mert sokkal jobban egy példakép mint a sok ratyi műhős (Eren, meg Naruto meg a többi mű májer...) Egyszerűen se mellette se Griffith se Casca mellett nem megy el úgy a néző hogy ne mondaná hogy ez igen. Legalább is aki odafigyelt és elmúlt kábé 14 éves az érteni fogja hogy miért mondom!

2:
Haseo
/ .Hack// (Roots történetszál) /
Azért valószínű észrevettétek hogy még mindig neki a nevét használom szinte minden animés oldalon. Nem véletlenül, bevallom szerintem egy rettenetesen alul értékelt karakter. Hiszen nagyon jó a személyiség fejlődése, ennek ellenére azt kell hogy mondjam hogy ha nem lennék nagy MMORPG rajongó nem raktam be volna Guts és Youko elé. Számomra viszont ő egyfajta animés példakép, egy ember aki a legvégsőkig süllyedt le, oda ahonnan szinte visszaút sincs és elkezdte vissza kínlódni magát! Egyébként az sem mellékes hogy a .hack// ps2-es játékokkal iszonyat sokat játszottam régebben. (Illetve általában nyaranta kiviszek 1-2 részt belőle, pc-n Emulátoron.)

1:
Lelouch Lamperouge
/ Code Geass /
Viszont van hogy az ergo "Példaképet" megelőzi maga a tömény zsenialitás. Ő a valaha volt legzseniálisabb karakter, nem kidolgozott hanem egyszerűen brutálisan összetett elvitt a hátán egy animét, ráadásul egy olyan animét ami sablonnal kezdődött, és maga a karakter is az elején kicsit sablonos volt, még is SAJÁT maga miatt az egész annyira epic lett hogy kb az állam leesett. Az animéről írtam anno, top1 a Code Geass R2, zseniális a legvége, állam csapdosta a pincepadlót, máig hallok új meg új verziókat a végéről. Viszont szerintem néha elfelejtik hogy az egész anime rajta és C.C.-n múlott körülöttük forgott minden ő voltak az Alpha és az Omeg és egész hülye hasonlatok. Nem igazán tudok szavakba önteni, mivel neki trükkjei voltak, hatalmas trükkjei így bármi egyéb sablon lenne. Így annyit mondok hogy legjobb hasonlatként hogy vegyétek a Death Note-ból L-t és Kira-t, Szorozzátok meg 100al és akkor kijön Lelouch... talán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése