2014. június 23., hétfő

Akuma no Riddle

Az első szezonális anime volt amit elkezdem, mivel az elsők között kapott fordíttást, és most az első szezonálisan véget ért anime amiről írni is fogok, ez az Akuma no Riddle! Bevallom az egész szezon összesen két kivétellel egy nagyon nagy mély zuhanást mutatott, szinte az összes szezonálisa anime számomra egy csalódás volt, pedig például én bíztam egy ideig a Gokukoku no Brynhildr-ben vagy a Black Bullet-ben is. Az az igazság ez az anime jó eséllyel pályázik a szezon legrosszabba díjra is, ha lenne olyan, egyszerűen kiábrándító volt hogy még egy ilyen egyszerű koncepció mellé sem tudtak kitalálni egy érdemleges történetet, ami teszem azt 12 részig legalább kihúzza, mert sajnos az volt a helyzet hogy szerintem nagyon kevés volt ide ennyi történet. Ráadásul volt egy halom szereplőnk, akiket egy rész alatt nem sikerült bemutatni olyan sokan voltak, és valahogy úgy nézett ki az anime hogy minden bérgyilkos csaj kapott egy részt amin próbáltak valamit kezdeni a jellemével, illetve egy érdemleges bérgyilkosságot beletenni, ha de mondjam ez messze nem sikerült. A történet szerint a Myoujou Akadémián járunk, ahol egy úgymond fekete osztályt hoztak létre 12 bérgyilkosból és egy célpontból. A célpont Ichinose Haru volt, viszont volt egy úgymond "védelmezője" az egyik bérgyilkos Azuma Tokaku, lényegében ők ketten voltak az anime két főszereplője, még ha az előre megjósolt yuri genréből szinte semmit sem láttunk. Az osztály szabályai egyszerűek voltak, az osztályfőnök nem tudhat semmit sem az osztály bérgyilkos részéről, őt nem lehetett belekeverni, sőt csak akkor kísérelhetett meg gyilkosságot ha egy üzenetet hagysz a célpontnak, onnantól kezdve 48 órája van a bérgyilkosnak megölni Haru-t. Ha viszont a merénylet sikertelen, vagy meghal a bérgyilkos, akkor értelem szerűen kiesik a "játékból". Mert hogy számukra ez egy játék volt, ha valaki sikeresen teljesíti a merényletet akkor egy bármilyen nemű kívánsága teljesül! 


Az alapja nagyjából ennyi lenne, nem rossz, de eléggé Danganronpa átirat szaga van, ami meg is látszott, bár azt meg kell mondjam nem hogy a sokak szerint gyenge Danganronpa-nak a közelében sem ért, de fele olyan izgalmas sem volt, illetve taktikai részt sem láttunk szinte egyet sem! Pedig ebben az animében meg lett volna az esély arra hogy komolyabbnál komolyabb taktikai csatákat kapjunk, de összesen talán két ilyen epizód volt. Aztán hogy ez mennyire volt Horror-Thriller és Yuri genrés anime, azon lehet vitatkozni. Szerintem Horror-Thriller-nek maximum egy ZS kategóriásnak mehetne el, majd lejjebb kifejtem hogy miért, Yuri meg konkrét nem volt benne. Pedig azzal hirdették szezon előtt, és még mindig bent van a Shoujo Ai genre MAL-on az anime adatlapján, ehhez képest Yuri jelenetek konkrét egy sem volt. Na de hogy miért is nevezem el ZS kategóriás horror-nak ezt az animét? Azért mert hihetetlenül bugyuta volt, annyira komolyan vette magát, közben egyáltalán nem volt az, közel sem! Sőt igazából néha nevetségesen is jött le egy-egy karakternek a célja vagy a múltja. És őszintén így belegondolva karakterek tájékán is gyenge volt az anime, volt a két főszereplőnk, akit totális köd övezett még a végén is, illetve 11 másik karakter akik valamilyen mondvacsinált eszközzel akarták megnyerni ezt a számukra kitalált játékot. Szóval lényegében volt Tizenkét darab Yandere karakterünk, egytől egyik elég rosszul megírva, és természetesen mind kislány volt, csak hogy ezzel is még "egyedibbé" tegye az animét. Néha ugyan volt egy-egy elejtett információ morzsa Haru vagy éppen Tokaku múltjáról, de én ezt őszintén szólva nagyon kevésnek érzem. A többieknél meg még kevesebbnek, részenként kapott öt percet a múltjuk (maximum öt percet...) ennyi idő alatt viszont szerény véleményem szerint, nem lehet egy karaktert bemutatni, így nem csoda hogy aztán ezekből a bemutatásokból jöttek a gyengébbnél gyengébb céljai a karaktereknek, feljebb ezt neveztem "mondvacsinált eszköznek".

A lezárás meg aztán megint megért egy misét.. komolyan nem csodálkozom hogy annyian kivannak akadva erre a fajta lezárásra, annyira hihetetlenül gyenge volt hogy az valami kimondhatatlan, az egész ezzel lecsúszott egy nagyon vicc kategóriába. Tehát a végén kaptunk egy magyarázatot a semmiről, a semmire, konkrétan telibe szarják a nézők fejét és lényegében az a magyarázat hogy nincs magyarázat. Illetve van magyarázat csak az nem magyarázat hanem egy óriási nagy hülyeség, és ezt még tetézi hogy kitalálnak a végére YX meg XY bérgyilkosklán mellékága meg egyéb. Egyszóval az utolsó két rész borzadály volt! Az az igazság hogy ritka hogy azt kell mondjam egy animére hogy a Zene és az Animáció is sokkalta jobb volt mint amit az anime megérdemelt volna. Az OST-k és az Opening Ending páros hozta nagyon szintet nekem tetszett. Illetve a grafika is stílusos volt, nem mondom hogy gyönyörű de egy ilyen darkos animéhez jó lett volna. Összességében az első részek alapján akár hogy bizakodó voltam, viszont nem fogom nagyon ajánlani senkinek sem, egy szó szerint ZS kategóriás horror mizéria, taktikázások nélkül, iszonyat gagyin és gyengén megírt karakterekkel, és egy hihetetlenül bugyuta lezárással. Tőlem egy 3/10-et kap, azt is jó indulattal. Reménykedem benne hogy a nyári szezon ennél majd jobb lesz, bár személy szerint elsőre alig tudtam normális animét kinézni belőle, jön újra a shounen áradat.(.....) Ha minden jól megy holnap jövök a Ryuugajou Nanana no Maizoukin (TV)-vel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése