2013. október 22., kedd

Kamisama Hajimemashita


Gondolkodtam hogy a múlt őszi szezon után bele kezdjek-e, egyfelől a kritikákban sokszor hallottam hogy kicsit Inu x Boku Copy (Amit szintén nem láttam, csak belenéztem de aztán elfeledkeztem róla), másfelől meg hogy mennyire jó, és hogy a fanok sírnak a folytatás után. Végig érve, szerintem nem érdemel második évadot, vannak sokkal jobb shoujo animék is, kevesebb töltelékkel és több történettel, vagy romantikus szállal. Ugye mivel ez is egy shoujo anime volt nem hiányzott belőle a romantikus szál, de ezt kicsit lejjebb. Már az eleje elég csalódás módon kezdődött beraktak kapásból az indításnál egy nagy sablont, apucinak adóssága van, lányára hagyja stb, őt meg kilakoltatják. Eredetibbet is lehetett volna lépni, nagyon rossz kezdés volt. Aztán a folytatás se lett sokkal biztatóbb Mikage-s dolog az első részben inkább nevetségesen rossz volt mint vicces. Az egész anime alatt szinte alig tudunk meg valamit Mikage-ről, ködös karakter volt nagyon. Volt egy olyan érzésem hogy jobb anime lett volna ha a múltról szólna, pedig belegondolva akkor körülbelül egy Inuyasha kaliberű animét kapnánk több shoujo, kevesebb shounen elemmel. Még is így lefestve ez a történet közelebb volt az 1 ponthoz mint az 5-höz (csak a története). 


Főszál először random epizodikus baromságokból állt aminek egyfelől semmi értelme másfelől csak kb egy részen át húztak egy olyan szálat ami kb 5percbe belefért volna. Volt egy mellékszál, Tomoe múltja, ami az anime legérdekesebb szála volt, de ezt is csak elkezdték és felületesen mutatták be, pedig elég sok minden lett volna szerintem, abból a 2-3 flashback-ből milliószor többet lehetett volna kihozni. Aztán shoujo révén volt egy romantikus szál, amire megint csak azt tudom mondani hogy pocsék lett. Annyira erőltetett lett a romantikus szál elindulása hogy hihetetlen. Sőt a vége is, nevetséges kategória. A kettő között meg nem volt semmi! Elvitték az epizodikus dolgok az egészet, érezhető volt a vonzalom Nanami irányából, de Tomoe nem egyszer hangoztatta azt hogy ember lány neki tabu. Erre fel a végén teljes ellentétét teszi, logikai baki szerintem, bele lehet persze kötni, de ez szerintem akkor is az volt.


Természetesen az iskolás "baromkodós" sablon elem nem hiányozhatott, na meg ugye a Bishi tenger is "feltétlen szükséges volt". Anime poén része, nem volt rossz, úgy 50-50%-ban voltak jó és lapos poénok is. Karakterek sem voltak valami erősek, sőt. Rengeteg kari 1-1 részes karakter volt akik a végén kaptak még 10 másodpercet és ennyi, ilyen volt a halkirályné vagy a sárkány király(szemes csávó). De ez nem lenne baj mert mellék karik. A legnagyobb bajom az hogy a fő karik rettentően rosszul voltak megírva, elsősorban Mikage és Kurama egy rettenetesen bénán megírt karakter volt, szinte teljesen eltűntek, rossz töltelék karik voltak. Nanami "barátnőiről" ugyanezt tudnám elmondani, annyira beletek véve néha mintha róluk is szólna egy picit a dolog, aztán egyszer csak megint eltűntek. Egy fokkal jobb karakter volt Nanami, bár tőle sem voltam lenyűgözve, egy átlag shoujo kari volt, semmi kimagasló vagy éppen meglepő dolga nem volt, az "elvileg tiltott szerelem" sablon jött itt is.


Tomoe, talán az anime legjobb karaktere, egy kari akinek egy tulajdonságnál többet mutatott. Ugye őt láttuk a múltban is ahol igen más volt, és tény hogy változott mint karakter, de ebből mi az égvilágon semmit nem láttunk. Mármint a személyiségfejlődéséből. Opening és az Ending felejthető volt. Grafikára hozta a 2012es elvárt szintet. Ajánlani nem ajánlom, vannak ennél sokkal kidolgozottabb, logikusabb shoujo animék is jobb karikkal és storyline-al. Részemről egy gyenge 4/10, és még felfele kerekítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése