2013. október 26., szombat

Shion no Ou


Pár napja figyeltem fel erre az animére, nem volt kedvem elkezdeni semmit, így jött ez, és bár fáj bevallani de ebből egy nagyon jó anime lehetett volna ha kicsit tovább csavarják a szálakat, illetve normálisan megírják az adott karaktereket. Lényegében egy Shogi-s anime volt, elég zavaró volt hogy a shogiról nulla magyarázatot kapunk, így a laikusok nem fognak a meccsekből semmit sem érteni. De ez a játék még a GO-nál is átláthatatlanabb. Minden esetre annyit még én laikusként is tudok, sőt az anime megnézése előtt is tudtam, hogy a Shogi lényegében a sakknak az egyik formája, vagy ahogy egyszer hallottam: A japán sakk. De nem sorolnál a komolyabb sport animék közé, igaz hogy sportot mutat be, de ez csak az egyik oldala, mert az egész dolog több műfajban ment, volt két főbb szál ami a főszereplőnkhöz kapcsolódik, az egyik a sport, a másik meg a thriller része, amit a végén szépen összekapcsoltak. Ezenkívül voltak kisebb mellékszálaik egyes kariknak, amik között volt jó, és egy egész megható, de alapjában véve nem voltak ezek a mellék szálak olyan nagy dobások. Na már most a volt az anime közben egy verseny, egyrészt magyarázat nélkül csak a játékot láttam de nem értettem, másrészt zavart az hogy a másik szál közben leállt teljesen.


Az elején nagyon egyértelmű lett hogy ki az az egy ember akinek a szeme sem áll jól és lehetett rá számítani hogy ő lesz a tettes akár, ennek ellenére volt benne csavar. Még hozzá azért mert elgondolkodtam hogy ez így túlont túl egyszerű lenne, és mellette voltak jelek más kariktól is mint lehetséges elkövető, így szépen lassan elég sokan felkerültek nálam a lehetséges gyanúsított listára. A végén aztán lezárásnak elég érdekes dolgot kaptunk, egy felől a történet kikerekedett, kerek lett, pár dolog amit eddig nem értettünk miért van leesett. Másfelől viszont, spoiler mentesen élve a "gyilkos" magyarázata a nevetséges kategóriát súrolja, ilyen hülye ember nincs a világon. Ez a pont ami megért nálam annyit hogy lefele kerekítsek. Eredetileg a MAL szerint a három(illetve..) lány, Saori, Ayumi és természetese a történet középpontjában álló Shion volt a Main kari, az az a főszereplő. Na most én magamnál ezt a listát ki bővíteném Ötre. Mert ha már Saori is főszereplő akkor Satoru és Yasuoka Shinji is az volt, mert mind a ketten többet alkottak mint Saori. Saori és az egyik Yasuoka tanitvány (aki annyira lényegtelen volt hogy nem emlékszem a nevére sem), egy hihetetlenül, szinte botrányosan rosszul megírt karakterek voltak. Saori konkrétan a nullát művelte, be lett vezetve mint fő kari és semmit az ég világon nem tudunk meg róla, "Yasuoka tanitványa" szintén. Ayumi érdekes kari volt, durván Cross Desinger, ennek ellenére neki legalább egy egész jó és megható kis történetet bírtak összehozni, viszont az ő szála nagyon hirtelen ért véget.



Shion mint a fő főszereplő, hát ő egy átmenet volt, gyámoltalan még is mindig vidám, elég zavaró volt néha. De az anime történelemben van egy olyan kari is aki összesen 2 mondattal hoz le főszereplőként egy animét? Mert egy kezemen megtudom számolni hány jelenetben beszélt. Persze a gondolatait hallottuk, de az egy más tészta. Satoru remek kari lett szerintem a végére, a története is tetszett és az is hogy ő mint kari külön hangulatot adott az animének néha. Yasuoka Shinji Sensei megint egy átmenet volt, keveset szerepelt ugyan, még is sokat tett amikor kellett, így én ide sorolom! Opening és az Ending hallgatható volt, egész megtetszett. Grafika szép volt főleg egy 2007-2008-as animéhez képest, bár megjegyezném az utolsó 2 részben volt pár jelenet ahol a grafika bizony bizony szétcsúszott. Egy szóval nem volt rossz, de többet lehetett volna vele kezdeni, részemről 6/10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése