2013. november 21., csütörtök

Nerawareta Gakuen / Psychic School Wars


Régóta meg szerettem volna nézni a sok lehúzó vélemény ellenére, és most hogy az AA és a Namida közös erővel elkészítették a feliratot ez sikerült is. Nagyon valószínű hogy nem fogok róla sokat írni és ennek meg is van az oka, sőt nagyon valószínű hogy a legrövidebb írásom lesz mióta megvan a Blog. Egyfelől mert csak 1 óra 45 perces mozi volt, másfelől még ezt a kevés időt is nagyon elhúzták, gyenge volt rá a story is. Én most felbontanám két külön részre, az első 1 órára és a maradék bő 45 percre. Az első egy órában alig alig történt valami, összesen kettő főszálhoz kapcsolódó dolog, és ez nagyon idegesítő volt, ráadásul itt még kicsit olyan volt mint egy gyenge Toki wo Kakeru Shoujo átirat részben. Két karaktert egymáshoz viszonyulása volt még az első felében, meg persze a durván elhúzott bevezetés. Az viszont ne tévesszen meg senkit hogy Psychic School Wars az angol címe, mert kicsit hiányzott belőle a komolyság. Az egy dolog hogy poénkodtak sokat, lehet, de itt már a story rovására ment ami amúgy sem volt erős.


Kb ennyi volt összesen egy órába, elég kevés. Második felében legalább tudunk meg a storyról dolgokat, ekkor a Toki wo Kakeru Shoujo átirat feeling-ben még éreztem egy cseppnyi Noein-t is. Tényleg egész sok dolog kiderült, kicsit szenvedősen de próbálták kihozni a storyból(megjegyzem nem igazán sikerült), és egy egész pofás lezárást kaptunk még ha picit lukas is mert kihagytak dolgokat. Maradt csomó nyílt kérdés így is azért, ez volt a nagyon zavaró dolog illetve ezek a műfaj elem keveredések. Tény Sci-Fi volt, de az is tény hogy romantikus elemek is voltak benne. Nem mondom hogy rossz kombó, tény hogy szokatlan, de ez miatt félig meddig de katyvasz lett belőle. XY szerlemes YZ-be YZ-meg YC-be, stb. Volt a gondolat olvasó szál amit alig fejtettek ki.  De úgy egészében érződött hogy jóval több mindent ki lehetett volna ebből az egészből hozni. Ha már katyvasznak nevezem miért csak félig? Mert történetileg a romantikus mellékszálak és a főszál közt volt kisebb kapcsolat. Amiből még akár tanulságot is lehet leszűrni, sőt pont ez miatt volt egy mélyebb mondandója a cuccnak, viszont az hogy mi nem spoilerezem már le, akit érdekel úgy is megnézni akit meg nem úgy sem. Viszont ez kicsit gáz hogy a fő szál gyengébb volt mint a romantikus mellékszál. Karakterekben sem volt toppon az anime, 2 úgy ahogy normálisan megírt karakter van, Seki és Natsuki, illetve a végén egy keveset megtudunk Kyougoku-ról, de ez édes kevés, ettől még szerintem rosszul megírt kari volt, és a másik kettő is csak egy jóindulatú határeset. Pont ez miatt most nem fogok külön a karakterekről írni.


Grafikában szép lett az anime, nekem tetszett, az elején volt egy Byousoku 5 Centimeter beütése a dolognak, csili-vili volt ez is. A Byousoku 5 Centimeter még 6 év után is tud olyan szép lenni mint egy 2012-ben készült mozifilm, azért ez mindenképpen teljesítmény, ne értsetek félre nem a Nerawareta Gakuen-t szapulom ezzel, inkább a Byousoku-t dicsérem. Azt nem mondom hogy rossz anime volt, gyengébb közepes inkább, viszont aki megnézi az angol címmel ellentétben ne Psychic School Wars-t várjon, mert azt nem fogja megkapni. Aki Romantikus Sci-fi-re vágyik viszont talán tudja szeretni. Részemről gyenge Öt/10-en vagy erős Négy/10-en gondolkodtam, de a választásom a gyengébbre esett, sajnos nálam a story ami fontos és az gyenge volt, így 4/10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése