2013. szeptember 14., szombat

Blood Lad



Már tavaly nagy volt a híre hogy jönni fog egy "aránylag" sikeres manga adaptálása a Blood Lad, még tavaly kint is volt hogy idei téli szezonban (gyk: januárban) kezdik is. De csúszott a dolog, írták az őszire is, akkor sem jött, és lám most indult a nyáriban de mindössze 10 részes lett csak. Ahhoz képest hogy vártam hatalmas csalódás volt az egész, kisebb hype ellenére is összességében egy jóval az átlag alatti gagyi poénos shounen maszlag lett normális karakter vagy történet nélkül. Első részekben a történet nagyon egyszerű volt, megmenteni a csajt, maradt is a végéig derültek ki dolgok de számomra ez nagyon kevés volt. Tíz részbe csaptak ahogy esik úgy puffan stílusra hülyeséget. Végén jött egy kis meglepetés próbáltak egy csavart tenni a történetben Fuyumi-val, szerintem egy hatalmas fail halmaz lett ennek ellenére. Próbáltak Braz-al és a királlyal valami tétet adni neki, de ugye Cliffhanger kellett. A legirritálóbb hogy 3-4 szálba legalább belekezdtek és csak az egyiket zárták le azt is csak félig. Illetve még a világa volt megemlítésre méltó, egész jó .. lett volna ha bemutatják, világon belül mondtak 3-4 helyet és kitörölhettük vele ha nem mutatják be az egészet. Tehát a világ megvolt csak a bemutatása nem. Egyébként nem lett volna rossz, természetfeletti lényeken alapuló "démon világ", mert itt volt minden vámpír, vérfarka, jós menyét, raptor, anyám kínja.. stb. Sőt a végére még próbáltak a magyarázatba egy Doppelgangert is bevinni az kivételesen tetszett.



Az anime humor faktora is bukott, elég nagyot. Egyáltalán nem volt vicces egy-két dolog szó szerint gagyi poénok voltak benne. Ráadásban tele volt direktben agyon ecchizett/fanservicelt részekkel.(Mert ugye az történet szempontjából nagyon fontos hogy Fuyumi úgy iszik üvegből mintha f**zt s***na.)
Harcok terén is teljesen átlagos volt, de ezt majd bővebben a grafikánál. Rémesen rossz karakterekkel volt tele az anime, nagyon rosszul megírt selejtes NULLA volt karakterekben is. Volt egy Otaku vámpírunk Staz, kb ennyit tudtunk meg róla ami első 2percben lement, mert ennyi volt a személyisége, de még ezt is néha el-el felejtették. Fuyumi aki körül forgott az egész, olyan volt mint egy tárgy, nem mint egy ember, ha az elején nem indul el Staz az ő vonalán, illetve ha a végén nem lett volna egy kis jelenete teljesen felesleges karakter lenne. Braz, szintén egy gyér kari, ráerőltették őrült zseni stílust, inkább volt ez már irritáló mint jó, vagy egyedi. Bell, legalább neki poén képesség jutott, amúgy szintén tsundere meg yandere hajlamok nem áltak jól, se a direktben tépett ruha(Erőltetett ecchi). Wolf, neki lehetett volna még története, ha tartott volna még az anime, amúgy ahogy a semmiből került elő a Harmadik részben úgy egyszer csak eltűnt a 6-7. körül. Szóval ők voltak a borzalmasan megírt karakterek, még volt pár, de csak a főbbeket írtam le


Grafika elment, harcokat aránylag látványosak voltak, de nem szálltak el csak átlagos lett. Egész olyan One Piece-s beütést kapott grafika terén, csak ami jól áll a One Piece-nek az baromira nem állt jól itt. Se az Opening se az Ending sem tetszett. Ha lesz második évada maximum akkor nézem ha megfenyegetnek. Pontozásban gondolkodtam hogy 1 vagy 2 pont legyen, de múltkor felfele kerekítettem most lefele. Felejthető és gagyi darab volt, nem csodálom AA-nál első rész után dobott lett. Szóval kemények vagyunk, 1/10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése