2013. szeptember 18., szerda

One Piece: Episode of Alabaster - Sabaku no Ojou to Kaizoku Tachi


One Piece: Episode of Alabaster - Sabaku no Ojou to Kaizoku Tachi, vagyis a Nyolcadik One Piece mozifilm, ami az Alabasta arc-ot dolgozta fel újra.

Alabasta arc eredetileg a sorozatban már a 60.rész környékén elkezdődött Vivi felbukkanásával, viszont a mozifilm már a rövidebb Whiskey Peak Arc-ot, a Little Garden Arc-ot(Ahol a két óriás volt) és a Drum Island Arc-ot(Ahol Chopper csatlakozott) is kihagyta. Első jelenet (a flashback után), az Ookama Kenpo-s Bon Clay felbukkanása volt, ergo szó szerint a Vivi-s részek felét kihagyták, értem hogy Alabasta-t dolgozza fel de az előzményt is tálalhatták volna röviden. Igazából a sivatagos részeket is gyorsan túl voltak, kb az animében ami a 90. és a 120.rész között volt azt ide belezsúfolták 2percben úgy hogy elég sok mindent kihagytak. (Pl: Portogas D. Ace-t) Az egész filmet a harc jelenetek vitték el, de ezeket One Piece szinten pocsékan csinálták. Kb a második Krook vs. Luffy-n kívül egyiket sem mutatták végig. Alapjában OP szinten, az Alabasta arc nálam max 7-8as, és csak Vivi húzta így is fel illetve a végén Robin.




Szóval a legnagyobb hibája szerintem az hogy 1és fél órába zsúfolták be, összehasonlításként a tavalyi Episode of Nami Special, ami az Arlong parkot retellingelte volt 1óra 50perces, pedig az egy 15 részes arc, ez meg 1óra 30ban volt benne 40 rész (Ha csak az Alabastaban játszódó részeket veszem bele). Karaktereknél is az ellenfelek nem voltak egyéniségek, már pedig a sorozatban azok voltak de itt alig volt momentumuk, még Bon Clay-nek sem. Ennek ellenére nem volt ennek az arcnak sem rossz története, sőt itt volt szó először a Poneglyphes dolgokról, és volt egy Robin mondat amit ha jól tudom azóta se derült ki pontosan mit akar. (Én itt valószínűsítem hogy sok arc múlva sok száz rész múlva ezeknek a Poneglypheknek hatalmas szerepük lesz majd.) Mugiwarák hozták a saját formájukat, Ace igazából nem hiányzott a mozifilmből, mert magában az arcban sem volt szerepe, viszont még is jó lett volna látni legalább pár momentumra. Amit nagyon sajnálok hogy az arc végén (mint a sorozatban is) Vivi nem lett Mugiwara, amit nagyon sajnálok bár, így is kaptunk egy nagyon jó új szereplőt Robin-t, akinek a sorozatban később lesz szerepe. Grafikától nem voltam elájulva, retelling lévén lehetett volna szebb, CGI-t mondjuk egész jól alkalmazta de semmi több, igaz 2007-es mozi.



Röviden: Szerintem brutálisan be volt tömve az egész, nagyon sok mindent kihagytak, alig bontakozott ki valami egyből jöttek a rosszul megvalósított harcok. Mint külön mozifilm 4/10-et adok rá, de mint mondtam sorozatban ez az arc sokkal jobb volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése