2013. december 19., csütörtök

South Park 17. Évad!

South Park, ki ne ismerné a mai világban az amerikai Trey Parker és Matt Stone világhírű animációs sitcom-ját, ami nem mellesleg egy elég beteg cuccos, szerintem aki látta az eddigi évadokat, tudja miről beszélek! Ugyan nem anime de mivel egy Amerikai animációs sorozat, és a Clevland Show; Family Guy; American Father; Archer és a Simpson Family-nál is bőven magasan jobbnak tartom, ezért úgy gondolom hogy így a 17.évad befejeztével megérdemel egy évadértékelő beszámolót tőlem. Próbálom rövidre fogni, ami félig nem lesz nehéz mert sajnos a 17. évad csupán 10 részes lett, az eddig megszokott 14-18 helyett. Szerintem nem is kell mondanom hogy minden rész random sitcom lett, egy-két akár több olyan paródiával amivel kifiguráznak híres filmeket sorozatokat vagy éppen embereket. Szerintem egyébként a tavalyi 16.évad nem lett a legjobb, sőt talán az egyik leggyengébb South Park évad lett, szóval nem számítottam annál jobbra, azt hittem elfogyott az alapötlet és már nem tudnak jobb dolgokat kitalálni. Hál istennek tévedtem és pozitívan csalódtam mert ez az évad tanult az előző hibáiból és sokkal jobb egyedibb és betegebb lett mint a 16. évad, ha nagyon valamit fel kell hozni negatívumként talán a rövidsége lenne, illetve hogy volt Egy-Két közepes rész is. (De ez annak fényében hogy a 16. évad meg legjobb pillanataiban is csak súrolta a közepest, alig nyalta alulról, ahhoz képest mindenképp egy hatalmas pozitívum.)
A TV-s Faszi xD



Az még mindig lenyűgöz hogy hogy tudnak ezek kitalálni ennyi rakás baromságot, és azt hogy tudják úgy besűríteni egy részbe hogy vicces legyen, beteg legyen (nagyon de nagyon beteg) illetve még külön története is legyen a résznek. Persze a történet része jön magától a parodizált sorozatok filmek miatt de az csak egy dolog, mert nem copy-k ezek a paródiák hanem erős átiratok! Van pár rész amiről szeretnék külön írni, először is a World War Zimmerman(3. rész), ez a Z, Világháború paródiája lett egy Brad Pitt Cartmannel és egy rakás "zombi"-val akik hát, nem is voltak zombik de nagyot ütött így is. Szóval az hogy színes bőrűeket beállítani így, hát, nem is tudom így magyar szemmel lehet hogy vicces de nem értem hogy engedhette meg egy amerikai adó hogy leadjanak ilyet? Mert azért valljuk be vicces lehet, de ebben van egy elég erős rasszizmus, amit tudtommal elég keményen vesznek Amerikában. Ráadásul szerintem elég sok színes bőrű nézőjük is van, nem csak fehér szóval kicsit watafakk hogy ezt miért így csinálták, az meg még nagyobb wátáfákk hogy nem lett belőle botrány (legalább is nem hallottam róla). Informative Murder Porn (2. rész), ezt inkább csatorna paródiának nevezném, az Investigation Discovery adód és egy pornót kereszteztek volna olyan módon hogy ebből egy rakás trágya legyen ami vicces. Mert kajak a világon nincs ilyen, gyilkos pornó, ezen a részen is beszartam komolyan! Az nem kis teljesítmény hogy a gyilokpornó után meg rászoknak a minecraftos gyilkolgatásra, egyébként ebben a részben volt az egész évadből a kedvenc poénom, amikor a tv-s faszi elkezdi nyaldosni a mellbimbóit: "Miért nem álltok akkor át másik Tv szolgáltatóra? Ja hogy South Parkban csak mi vagyunk?" Besírtam kajak!(Kép róla feljebb!)



Ginger Cow (6. rész), először azt hittem hogy az a nemsokára kijövő magyar-amcsi horror film paródiája lesz, mivel eléggé hasonlít rá a címe. (Ginger Clown) De nem az lett, egy zsidulás lett fingszósszal, szó szerint. Az hogy történetileg a legepicebb csavar itt volt az nem kérdés a végén majdnem sírtam a nevetéstől annyi ütött az a jelenet. Black Friday (7. rész) & Song Ass and Fire (8. rész) & Titties and Dragons (9. rész): Ez egy Game of Thrones paródia volt, amiről annyit hogy én Harmadszorra is neki álltam és így az első nehézségeken túljutva azt mondom hogy egy fasza kis fantasy, vannak benne kisebb zavaró dolgok, viszont bővebben csak akkor fogok róla írni amikor beértem a Harmadik évad végét. Hát három részig kár volt húzni talán így még rövidebbnek tűnt az évad, viszont ahogy összerakták a Game of Thrones-t és a Konzolháborút az nagyon ütött. Igazából az egész három rész semmi másról nem szólt csak az új konzolok a PlayStation 4 és az XBoX One csatájáról, amit őszintén a konzolháborút eddig is leszartam ez után is le fogom, szerintem nem éri meg, viszont így belekeverve ebbe a fekete péntekes dolog nézhető volt. Amúgy ebben a három részben volt a legtöbb vér, sőt a legtöbb f*sz is xD. Az is egy hatalmas poén volt amikor GoT írójával lovagol Scott Melkinson és Butters, az meg beszól: "Lehet a busz gyorsabb, de a lónak van egy tulajdonsága ami a busznak nincs." (Link megtekintése 18+) Na hát és a végén jött az utolsó 10. rész A Hobbit-os, amiben visszatért régi jó barátunk a HomárhaL! Alias Kanye West.


Ez a rész egy kicsit volt a Hobbiton alapuló amúgy meg szerintem tanulságból ez volt a legjobb rész. Bár nem tudom hány lány nézője van ennek a sorozatnak, de nekik volt benne egy hatalmas tanulság. Photoshopolt képeket tettek közzé feljavítgatva a sorozatban, majd hirtelen népszerű lett tőle egy rondább lány is. DE! Szerintem ez egy üzenet akart lenni a lányok felé, egyrészt hogy fogadják el magukat úgy ahogy vannak, ne feedeljük el a plasztikai sebészetet! Másrészt ami lehet csak nekem esett le, bár szintén egy lányoknak szóló tanulság, ez pedig a képmegosztás. Jó konkrétan nem volt elmondva, de ebből következhetne ez is.. és az elmúlt másfél - két évben hány olyat hallani hogy tinilány öngyilkos lett mert olyan képet tett fel magáról a netre amit nem kellett volna? Én kb úgy két-három tucatra emlékszem. Szóval összességében szerintem jobb volt mint az előző évad, és kiváncsi leszek majd jövőre a 18.-ra is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése