2013. augusztus 17., szombat

Basilisk: Kouga Ninpou Chou



Másodszor kezdek neki, először sokat szenvedtem még kb 1 éve egy másik verziós 1080p-vel ide-oda csúszott így inkább félre raktam. Most viszont találtam egy jó verziót, igaz 35 giga de megérte, ezt az animét mindenképp megakartam nézni előbb-utóbb. De megérte várni, mert végre valami normális ninjás anime, őszintén aki szereti a ninjás középkori dolgokat, ajánlom de 16+ körül mert nem kedveskedett ez az anime, hullottak a karik mint a legyek, elég kegyetlen volt néhol. Látszott rajta hogy seinen nem shounen. Voltak vele gondjaim, de összességében tetszett. Az első rész végén és a második rész elején majdnem bekavart, múltbéli öregek megszólalásig hasonlítottak a jelenben élő unokáikra. Akcióval indított az anime, de nem kellett sokáig várni hogy megtudjuk mi is lesz itt. Lényegében egy ninjás túlélőjáték volt de, valahogy pár dolgot elcsesztek benne, illetve inkább úgy mondanám hogy még magamban is nagyon megosztott. Ez a szitu megoltható lett volna, nem kellett volna itt x karakternek meghalni, meg szenvednie. Ezt persze csak az elején gondoltam, derültek ki dolgok azért. Annak ellenére erről a gyűlölet mizériáról azt gondolom hogy hülyeség volt, egyik oldalnak sem hatott, csak ártott de azt nagyon.


Persze máshogy nem lett volna animénk és valószínűleg rá akartak menni arra hogy bemutassák hogy az a kor bizony kegyetlen volt, és nem volt más választás.(Ennek ellenére - szerintem főleg a két főszereplő miatt - a klánok menthetőek lettek volna.) Elején Tenzen rakás logikátlanságot csinált, aminek tényleg nem volt semmi haszna se nekik se a Kougaknak, csak olaj volt a tűzre az egész.(Persze később kiderül miért..) Ráadásban Tenzen nem csak hogy saját magának állította a csapdákat, de még a saját sírját is megásta.(Nem spoiler, ne aggódjatok szívós egy karakter volt.) Első pár részben még a Iga-nak "drukkoltam" ha szabad ilyet mondani, de utána valahogy az Okoi-s eset után egyszerűen kezdtem a másik oldal fele húzni.(Erre rátett még Gennosuke nézése ami elég epic volt.) Gennosuke elég egyértelmű helyzetet kapott a 8-9.részben, még ha tévedett is, logikus volt azt gondolnia. Gennosuke komolyabb belépése szerintem nagyon is jót tett az animének. Elindultak egy irányba a mit-miért felé. Volt két rész amit csúnyán elcsesztek, az egyik a Tizedik, egy teljesen felesleges Recap epizód, a másik pedig ha jól emlékszem a Tizenhatodik, ami egy a történet szempontjából lényegtelen flashback volt.  Nagyon jó képességek voltak benne, nem voltak el szállva csili-vili shounenes skillekel, egyszerűen csak jól néztek ki. Ámbár volt egy pár olyan skill ami eléggé copy szagú, például a nyúlós öreg full Mugiwara volt, de legalább nem sok ilyen volt. A taktikai képességeket bírtam nagyon, volt egy-két és jól is használták őket, részben. DE! Mivel mind a két oldalt mutatták ezért szinte az összes ilyen jelenetnél ahol meglehetett volna lepődni, vagy ütött volna elcseszték, mert hogy mi már láttuk mire készül adott ember az adott skillel. Ez magában akkora gond nem lenne, de az anime nem storyban volt erős, szerintem inkább a taktikai elemeben próbált kibontakozni.





 A szerelmi szál is jó volt, mikor azt hittem hogy semmi nem lesz az egészből újra vissza jött, és meglepetéseket okozott. Végjátékban (20-23EP) elég sok mindent megtudtunk, Tenzen azért nem volt semmi, elég nagy patkány volt, ugyan a történetről és a kimeneteléről nem tehetett, viszont elég sok más dologról igen. A lezárása szerintem jó volt, ahogy olvasom sokaknak nem tetszett, nekem igen. Csak nagyon későn jött a történet szempontjából, meg a sok halott kari szempontjából is. Karakterekkel egy nagy baj volt, hogy szó szerint a 90%uk kidolgozatlan, és emiatt úgy tűnik mintha full érzéketlenek lennének. Egy kezemen megtudom számolni hány karakter villantott bármilyen érzelmet is a gyűlöleten kívül persze.(E miatt és a taktikai rész miatt lehetett volna több részesre húzni az animét. Ahogy látom viszont alig 34 chapteres a mangája, a novelje meg nagyon régi. Megmondom őszintén sokkal többet érdemelt volna, hosszabb kidolgozottabb adaptációt, még ha filler is.) Egyszerűen nem nagyon mutatták be őket, semmit nem tudtunk a személyiségükről, a vége fele kapott kb 4 kari flashbacket a 20ból! Azokból a flashbackekből is egyet csináltak meg aránylag jól, a többi kicsit gyenge lett.



Legérdekesebb karakternek Oboro-t mondanám. A női lélek érthetetlen, ez Oborora triplán igaz, ahhoz képest hogy egy jámbor kari volt nem egyszer meglepett. Legjobban talán a legvégén, de előtte is voltak olyan dolgai hogy eddigi személyiségének az ellentéte kb. Az összes kariról nem írok véleményt, elég sok lenne, de páran még kapnak. Gennosuke "tudásbeli felfrissülése" jót tett az animének, taktikus ember volt, bár látszott hogy bizonytalan lesz ha elszámítja magát. Ennek ellenére hatalmas hátrányban is küzdött. Tenzen megér még egy imát, mint feljebb is írtam csávó nem gyengén az anime egyik legnagyobb patkánya volt. Annyira Iga-inak vallotta magát, még is a saját sírjukat ásták, kicsit logikátlan volt talán, vagy egyszerűen csak egy olyan kari aki nem akart soha -spoiler--spoiler--spoiler- között. (Megtudjuk de nem spoilerezem le.) Ez a két oldal aki harcoltatta őket, szintén patkány kategória, emberi életekkel játszottak, és itt azért nem igazán értem hogy miért ezt a formáját kellett választani. OP-ED Páros közül az ED elment az OP viszont nem tetszett.




Grafika: Az 1080p megérte azt a 35 gigát, szép volt. Általában a sötétet jellemezte az animét, nagyon jó hangulatot is adott neki egyszóval a grafika 2005höz képest dicséretet érdemel. Grafikára bővebben kitérve még annyit hogy kegyetlen volt ugyan a mészárlós részek, de például 1-2 lefejezést nem mutattak, illetve még az enyhén szexuális jellegúeket is mellőzte. Volt benne de mellőzte. Női karik baromi jól néztek ki. Kajak a 20ból a nagyin kívül az összes harcos csaj hentai főszerepet érdemelt volt!(Ilyet azért ritkán mondok hogy mindenkit!/xd/) Pontozáson nehéz dolgom van, voltak benne gyenge részek, de valahogy ütött.
Egyenlőre megadom neki a 8/10-et, majd meglátjuk hogy 1-2 hónapon bellül mennyire lesz maradandó élmény az anime. Aki keményebb ninjás animét akar, egy romantikus szállal rengeteg vérrel annak bátran ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése