2013. augusztus 19., hétfő

Heroic Age






Ez is egy olyan anime volt amit régóta meg szerettem volna megnézni, először év elején szedtem le, de félreraktam. Mostanáig. És hát: Te jézus úr isten, ilyen jó alapot hogy lehetett ennyire elcseszni? Komolyan nekem nagyon tetszett ez a törzses dolog, de az egésszel alig haladtak. Oké ment a végére a dolog, de ennyi itt a vége, ennyi volt? Ahogy látom egy elég rövid összesen 15 fejezetes manga (MAL szerint legalább is.) adaptációja, ráadásban elvileg később ért véget mint az anime. De minek húzták akkor ennyire komolyan hihetetlen. Volt amikor olyan érzésem volt hogy direktbe húzzák, néha meg hogy alig fejtik ki a dolgot. Hihetetlen rossz érzés volt hogy volt hogy nagyon jókat villantott az anime 1-2x valamikor meg belesüllyedt, pedig maga a téma szerintem jó volt. Eleje nekem tetszett, annak ellenére hogy Age logikátlan volt szerintem (bár kiderül azért egysmás..), felkerülése után amit lemajomkodott az egész szórakoztató volt. Úgy a Hatodik részig azt mondom tetszett az anime tényleg, viszont utána.. 


Úgy a 6 és a 18.rész között KB SEMMI sem történt, összesen két csatát húztak részekig meg volt 2 átvezető rész és ennyi. Emellett is hatalmas hiányosságok vannak, például ezek a vas illetve ezüst törzses képességek. Tayl-nek Mayl-nek és Iolausnak is volt az emberek közül képessége, még is semmi konkrétat nem tudtunk róla. Csak úgy volt, Dhianeila-nak szintén ez a kivetülése és semmi. Ezüstösök is "kapták" a képességet de semmi több, hihetetlen hogy főképp ezek a hiányosságok és időhúzások cseszik el az egész animét.(Na meg a karik de azt lejjebb.) Szerződéses dolgot is húzták húzták, 15 részig csomószor arra hivatkoztak rá, hogy szerződés ezt meg azt nem enged, mégse mondtak róla semmit. Egyszerűen semmi nem működött igazán jól ebben az animében, a stratégia részt is csak olvashattuk, de csak annyit láttunk hogy összevissza harcolnak eszetlenül. Dráma szintén, megpróbált három négyszer drámázni az anime és EGYSZER SEM SIKERÜLT NEKI. Illetve, egyszer igen, de akkor meg szerintem nem is próbálkozott vele, ez egyébként a levezetésben volt az utolsó 10perc-ben Dhianelia monológja.


Harcok is akárhogy látványosak voltak, egyben nagyon monotonak is egy idő után. Például mikor ÖT teljes percig mást nem mutatnak csak hogy a Nodossok egymással verekednek, ugyan ez volt amikor Vas és Ezüst űrhajói összecsaptak, egy idő után már untam nézni hogy csak lőnek egymásra beszéd nélkül. Ezekben a periódusokban durván monoton és vontatott is lett az egész szerintem. A másik a harcok okai, oké emberek (vas) szempontból tudtuk az okot, bár így is elég kevés ok ez több ezer halotthoz.. másrészt az Ezüst harcának okét 20 részig nem tudtuk. De amikor elmondták, komolyan hihetetlen hogy ezért képesek harcolni, ez full logikátlan volt. A vége utolsó Négy-Öt rész egész tetszetős lett, meglepett a végén a dolog. Ennek ellenére 1-2 ütős pár perc nem fog megmenteni sajnos 26 részt. Most a vége után így azt érzem egyébként hogy oké rövid a mangája, de ez olyan mint ha csak valami nagynak a legeleje lett volna. Szóval komolyan mintha ez az egész csak egy bevezetésre szolgált volna.(Az biztos hogy mecha animét shounen fight köntösben jobban el lehetne nézni mint a manapság futó shounenek többségét.) Karakterekkel szintén nagy gondom volt mert hogy nem mutatták be őket semennyire. SENKIT sem, SENKIT!


Ez azért volt frusztráló mert például nagyon szívesen megnéztem volna Mehitaka és Lecty egymáshoz való viszonyulását, illetve Yuty és Karkinosét is, de persze ebből semmit nem láthattunk. Na és persze itt megint nem értem hogy miért az amúgy látványos csatákat erőltették a karakterek jobb megismerése helyett. Dhianeila aranyos karakter volt, de róla is semmit nem tudunk, először nagyképűnek tűnt aztán megszerettem a végére. De vége ellenére is kicsit rosszul megírt karakter volt. Age szintén, nyomta a majomgyereket szó szerint és ennyi, amikor hajón volt hülyéskedett, amúgy meg alig láttuk mert szereplésének a 90%-ban mecha formban volt. (Apropó emberből átváltozó mecha? Hmm csak nem Coppyzott innen a Shingeki?) Prome Ou, Rome Ro és Paeto Ou is érdekes karik lett volna ha bemutatják bármennyire is, az biztos hogy mind a hármat szivesebben megismertem volna mit-miért csinál/csinált.


Grafika felemás lett, a földön és űrhajóban játszódóak elmentek, aránylag szépek voltak, de több volt az űrben játszódó jelenet. És az űrben játszódók bizony baromi látványosak voltak. Nem csoda hogy 20 giga felett volt még a 720p is.(1giga/rész kb, nem volt 65gigám az 1080ra..) Nem tudom hogy CGI volt-e, de nagyon látványos volt tényleg, 2007hez képest grafikailag nagyon szép volt. Pontozással nehéz helyzetbe hozott, mert villantott egyszer-kétszer de ez kevés volt szerinte.
5/10et azért megadom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése