2013. augusztus 7., szerda

Toaru Majutsu no Index - Index Első évad.


Harmadszorra nagy nehezen sikerült végignéznem...


Igen, harmadszor kezdtem el mire sikerült. Két dolog miatt kezdtem el harmadszor is, az egyik egy kari nevezetesen Accelerator, akiben először csalódtam, de ezt kicsit lejjebb. A másik az hogy a spin-off-ja a Railgun második évadja most fut, és elég sok jót hallok róla, így gondoltam hogy legyen teljes a kép előtte ezeket is bevágom. Hát ez az anime eléggé egy gyenge közepes volt, próbálta túl komolyan venni magát de nagyon nem állt neki jól. Méghozzá azért mert irtózatosan sablonos volt az egész első évada. Egy igen bugyuta kezdést láthattunk tőle, komolyan beesik az erkélyre egy apáca? De ez még a kisebb gond.
Az egész szerintem erősen epizodikus volt, még ha nyomokban kapcsolódtak is a szálak. Próbált kilépni az átlag shounenek közül, főleg a világ miatt, de nagyon nem sikerült. A Világa ugyan érdekes volt, de egy teljes évad alatt szinte alig volt amit megtudtunk róla. Volt a mágikus világ varázslókkal, és a tudomány világa Esperekkel. Mivel tudomány világa és volt benne egy természetfeletti dolog, legalább próbálta ezt az egész esperes dolgot tudományosan megmagyarázni, több kevesebb sikerrel, kicsit olyan belemagyarázásnak tűnt. Esperek szintjei sem volt rossz ötlet.



De ennyi, semmi más kiemelkedő pozitívumot nem tudok kiemelni, és így is hiányérzetem van, a varázs és a tudományos világ is durván félbe van hagyva, illetve az esper szintek is olyan szépségtapasz volt mert elég kevés espert láttunk.(Ha jól emlékszem összesen két Ötös szintűről tudtunk és egy Nullásról..) A Story bugyután indult, és nem is folytatódott jól, érezhetően szét volt szedve az egész. Nem is igazán tudok főszálat mondani, az Indexes dolgot hamar lezavarták. Maximum a két világot lehet felhozni, de azok meg elég hiányosak. Volt 5-6 rövidebb-hosszabb történetszál. Az a vicc, hogy ezek a történetszálak baromi jól indultak, érdekesek lettek volna, de mindig valamivel elrontották, mindig mintha csak elkezdték volna a történetet és akkor vártam na mi lesz és semmi, valami bugyuta mondókával megmagyarázzák az egészet. De persze a szálak vége mindig sablonos lett, végig ugyanaz a nóta szólt, ments meg A-t az Ismeretlen erőtől, mentsd meg B-t attól az embertől, mentsd meg C-t amattól, és így tovább. Szóval a mentsd meg sablontól már a falra mászom. Mellékesen 1-2 szál elég logikátlan lett.












Ezek között a történetszálak közt volt 1-1 olyan átvezetőrész amibe eléggé sok lett nekem az idióta poénkodásból, sajnos nagyon elhúzták ezekkel a dolgot, volt benne rendesen fanservice. Persze mivel shounen szinte "kötelező" volt valami ilyesmit belerakni, de annyira irritált az egész.(Főleg az idegesíttő Index miatt.) Karakterek, volt nekünk egy Kamijou Touma nevezetű fő karink, aki egy tipikus unalmas és klisés főszereplő volt. A tipikus (szó szerint) eszetlen, mindenkit megmentek, szóval egy a sok shounen főhős közül. Összesen egyszer tudott meglepni, a 8-9 rész körül(második kép). Volt egy idegesítő karakterünk, aki hál istennek legalább a közepén kímélte a nézőket és nem bukkant fel, nevezetesen Index, aki természetesen loli volt. De jöjjenek a kissé jobb karakterek, Misaka Mikoto, Alias Railgun. Érdekes kari volt, bár a tsundere dolgaitól néha falra lehet mászni, tetszett a furcsa gondolkodás módja és a néha erőszakos viselkedés. Nem mellesleg boxer egy lányon? Kint a városba? Egyszóval érdekes kari volt.  A MISAKA(k), is érdekesek voltak, róluk sok mindent nem tudok mondani mert spoiler lenne, az viszont biztos hogy iszonyat szórakoztató volt hallgatni meg olvasni azt a furcsa beszédstílusát. Accelerator,(negyedik kép) először csalódtam benne, bár szeretem az őrült karikat, de ő első ránézésekre egy patkánynak tűnt, sőt másodikra meg harmadikra is.




De aztán jött a Last Order-es rövid arc és keményen megváltozott róla a véleményem, már csak azt nem értem hogy miért nem Accelerator kapott spin-off sorozatot. Ami még kicsit idegesítő lehet az animében, hogy a női szereplők 70% LOLI volt, igen, nem csak az apáca, a perverz szobatárs meg az ötös szintű esper, de még a tanárnéni is. OP-ED párosok nekem kimondottan tetszettek, talán még a Playlistre is esélyesek. Grafika olyan szokásos volt, arcok a távolban mosódtak, amúgy egész szép lett, külön kiemelném a karakter desinget, Accelerator egész menőn nézett ki.

Szóval nagyon kihasználatlan az egész világ, érdekesen induló de sablonosan végződő szálak, karakterek nagytöbbsége gyér. Ítélet: 4/10. 

2 megjegyzés:

  1. Hehe, a Railgun meg már csak a loli fanservice-ről fog szólni. Az Indexbe folyton meg kellett menteni valakit/valamit, a Railgun meg tulajdonképpen összegyűjti és koncentráltan bemutatja a kimaradt filler részeket. Lesz tengerpartozás, meg minden más szokásos hülyeség. Keretsztori meg nagyjából, ha hét részben felbukkan a 26-ból. Higgy nekem, téged felültettek, menekülj, amíg nem késő és hagyd el ezt az univerzumot...

    VálaszTörlés
  2. Egyenlőre mindenképp pihentetem. Valahogy tényleg az egész univerzumtól elment a kedvem. Nem akarok elmenekülni előle, mert eldöntöttem hogy végignézem, majd valahogy két komolyabb anime közé "pihinek" beiktatom, de most egybe ez az egyenlőre két és fél évad tuti nem fog egybe lecsúszni.

    VálaszTörlés