2013. augusztus 3., szombat

Berserk Ougon Jidaihen III: Kourin


Nekem a Berserkhez való viszonyulásom elég érdekes, megnéztem, tetszett, de mivel nem volt normális lezárása, se folytatása ezért lepontoztam. Első-Második Remake filmnél jöttem rá hogy kár volt, baromi jó story, epic karakterek, kit érdekel akkor a lezárás? Így újra gondoltam a simaBerserket is. 



A történet még mindig jó, a karik még mindig epic-ek, a csaták még mindig teli vannak vérrel. Már az 50.percnél elkezdődött a végjáték, azt hittem hogy egy teljes óra Epicness lesz, de elég sok újdonságot mutat ez a film, főleg a végén az eszméletlen ütős vég(már ahol az eredeti Berserk véget ért) után kb az utolsó 20-25 percben, volt benne végre egy kis folytatás is, kétlem hogy a stúdió által összecsapott filler volt, mert elég ütős lett(bár ezt majd a Berserk mangát olvasók remélem megválaszolják).



A grafika, hát lehetne vitatkozni hogy az eredeti grafika a szebb-e vagy ez az összecsapott CGI. Az biztos hogy aki most akarja elkezdeni a Berserket és ezekkel a Remake mozikkal kezdi mert újabb a grafikája, az téved. Ugyan újabb de nagyon pocsék. Karakterek tűrhetők, már amikor nem az egész sereg van a képen, mert akkor pocsék lett, harcokban is aránylag elfogadható, bár így is 1-2x nagyon nem illet a képbe az egész, irritáló volt. De ezek még a kisebb gondok a grafikával, a nagyobb az az hogy semmi hangulatot nem adott neki, az eredeti Berserknek sokkal jobb hangulata volt. Elég érdekes volt egyébként ez az cenzúramentes verzió, az egy dolog hogy látszik a letépett fejen a kitépett gerinc, de durva hogy 1-2 jelenet a hentai-t súrolta. 




A legnagyobb bajom még mindig az hogy nincs folytatás, pedig rosszabb esetben is több mint 10 évnyi manga van(remélhetőleg jönni fog valami neki pár éven belül). 
Ennek ellenére mindenkinek ajánlom az egész széria kegyetlen jó, 3 nagyon epic karival, egy igazán jó történettel, és egy nagyon ütős lezárással, na meg persze rengeteg vérrel és kegyetlenséggel. 

Nálam 8/10, és kezdem a napi imámat a folytatásért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése