2014. március 27., csütörtök

VéleményMIX: Fairy Tail & Ookami-san to Shichinin no Nakama-tachi


(Ezt tavaly ilyenkor írtam mikor véget ért.) Hát igen, vége. Kb egy éve mikor egy másik Neverend shounen ért véget, a Bleach, túlságosan nem érdekelt, ugyan azt az arcot játszotta el filler hegyek közepette. Viszont most hogy véget ért a Fairy Tail, kissé sajnálom, jó volt szombat esténként megnézni a heti részt. Nos tényleg jól indított, mágikus fantasy világ nagyon jó ötlet volt, kár hogy a sárkányok storyja alig haladt 175.rész alatt. Szerintem három nagy erőssége volt az animének: A grafika; a hangulat és a zenék. A Fairy Tail a mestere volt annak hogy a semmiből egy drámai jelenetet/jeleneteket csináljon és a zenék tökéletesen támogatták, kár hogy ezt a poénos jelenetekkel is megcsinálták és jó pár helyen elveszítette a komolyságát. OP/ED-k utolsó OP-n kívül Awesome epic volt. A grafikára sem lehet panasz, szép volt és még a harcok is élvezhetőek voltak a full cenzúra ellenére, sőt pár harc alatt a hangulat-zene kombó miatt olyan epikus hatást keltettek. Szereplők, hát lenyűgözve tőlük nem vagyok, a karakterek többsége a többi sablon volt (3 kivétellel), Juvia egyenesen idegesítő, Gray-en pedig annyira látszott hogy csak egy kis lányoknak szánt fanservice. Natsu nekem olyan semleges volt, voltak jó pillanatai, voltak elég gyengék, viszont szerethetőbb volt mind pár shounen karakter. (Ha Luffy-t Son Goku-t kivétel..) 


A 3 nekem nagyon tetsző kari: Első-t szerintem aki tudja a volt fórum nevem az tudja hogy ki, igaz sok szerepet nem kapott, de ő Zancrow volt. Egyszerűen annyira passzolt, a viselkedése a hangja és a kinézete egymáshoz hogy hihetetlen, a másik kettő Gajeel és Mystogan volt és bár egyik se volt tökéletesen, sőt szinte sehogyan sem felépített karakter, mégis voltak furcsaságaik és ez tetszett. Az arcok, eléggé sablonra építettek, szinte mindet láttuk már más animékben, a Tower of Heaven és az Oración Seis arc-on kívül szinte az összes sablon volt, a Paralell world, a Vizsga, a Harcos viadal. A vége tényleg eléggé Dragon Ball-os lett, ez fekszik majd az kapcsol egy skill turbót stb. Viszont nem értem hogy miért most lett vége? Miért? Miért kellett arc közepén félbe vágni az egészet? Egy éve is lehetett tudni hogy a manga nyakán van! Miért nem a pocsék filler évad előtt ment el szünetre az egész ? Komolyan nem értem .. :/ Őszintén szólva, azért a tökéletestől igen messze volt a 6-7en gondolkoztam, de azért hiányozni fog szóval legyen 7/10  a vége érdekes lett , remélem folytatják 3-4 éven belül. (Természetesen már tudni hogy nem sokára folytatódik!) 



Még mindig nem vagyok túlságosan oda az iskolában játszódó romantikus komédiákért, erre még egy lapát mínusz a tsundere, de bevallom ez az anime egész tetszett. Bár nagy storyról nem tudunk beszélni, Ookami-san múltja és Ryousi-val való kapcsolata vitte előre a főszálat, bár egyik sem haladt a végére igazán. Sokat elvittek az Epizodikus részek a "Bank" vagy klub miatt. Egész érdekes volt, de az egész csak sima "diákokat kisegítő" klub volt még ha fizettek is érte.. de pont ez miatt részben elég sok sablon elem is jött. Az összes iskolás animékben általában előforduló sablon elem szerepelt itt is (dupla randi; amnézia; rengeteg loli; strandos rész stb).  Ookami-san múltja, már amennyit megtudtunk belőle elég erőltetett volt, mert annyira nem volt ez drámai.. ugyan ezt tudom mondani Ringo múltjára is. Apropó, múltak. A főszereplő 3as közül Ookami és Ringo múltját bemutatták, de Ryousiét miért nem? Nem értem a logikát, kb 3 mondatot mondtak az egész életéről. Az tény hogy érdekes fóbiája volt a gyereknek, viszont a személyisége is wtf volt, random átkapcsolt balekból férfiállat üzemmódba. 


Elsőre olyan volt Ookami-Ryousi páros mint ha testet cseréltek volna, mert míg Ookami úgy viselkedett mint valami nagy vagány, Ryousi a fóbiája miatt olyan volt mint valami törtéken 10 éves kislány. A "klub" karaktereit is nagyon hiányosan mutatták be, párat bemutattak (Otohime, Urashima), többieket meg nagyon elfelejtették, pedig lett volna miből válogatni. A bolond Majolica nagyon szórakoztató kari volt, mégis SEMMIT sem tudtunk meg róla és alig szerepelt. Ugyan így Kirika és a Cosplay Klubbelnök is. Akire még érdemes kitérni: Narrátor. Nagyon zavart amikor belebeszélt a sok jelenetben, viszont nagyon epic beszólásai voltak.(Kedvenceim az "Ugye milyen lapos? Pedig egy fanservice jelenet akar lenni." és a "Elnézést hogy csalódást kell okoznunk." beszólása volt.) Ami még szemet szúró volt hogy Ringo úgy nézett ki mint a Grimm mesés piroska, az Ookami meg jobb tudomásom szerint Farkast jelenet, utalás gyanús kicsit. Szóval egy egész szórakoztató dolog volt, nagy storyja nem volt, de nyári kikapcsolódásnak még akkor is megteszi ha valaki nem csípi az iskolás/tsundere műfajt. Nálam 6/10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése