2014. március 31., hétfő

Kuroko no Basket 2nd Season


Anno mikor az első évad futott kis elvárásokkal, de végül bele kezdtem, és összességében nem csalódtam sőt nagyon is meg szerettem az animét. Szerethető szereplők voltak volt benne küzdő szellem és magát a kosárlabdát is látványosan mutatták be, emellett a meccsek és a történet is élvezhető volt. Akkor még. Most hogy itt vagyunk és vége van a 2nd Season-nak, azt kell hogy mondjam, hogy mivel sport anime nem volt magas az elvárásom, de sikeresen alulmúlta majdnem mindenben, azt kell hogy mondjam, még a halvány árnyéka sem volt az első évadnak. Első évad ugyebár úgy ért véget hogy maradt két Kiseki no Sedai tag, akit ebben az évadban meg ismertünk, de te jó ég engem nagyon a földhöz csapott hogy két ilyen nulla karakterre vártam, mind Murasakibara Atsushi, mind Akashi Seijuro egy nagy nulla volt szó szerint! Oké Akashi Seijuro kevesebbet szerepelt, de amikor a képernyőn volt nagyon de nagyon irritált, igaz csak annyi különbség van közte és Murasakibara között hogy az előbbi kevesebbet szerepelt. A karakterek volt az egyetlen ahol volt elvárásom, és talán kicsit durva úgy fogalmazni hogy nullák voltak, de lényegében nagyon az elvárt alatt volt. Az egész évad jól kezdődött egyébként, a flashback-ek lettek az évad legjobbjai nem tudok mást mondani, az elején a Kagami Taiga flashback nagyon tetszett, már itt vártam hogy hátha valami alakul végre az egész történetből, itt egy normális új karakterrel csak lesz valami. Hát nem egészen, Himuro Tatsuya ugyan be lett mutatva de nagyon el lett róla feledkezve, egyszer egyszer ugyan látni lehetett de borzalmasan megírt karakter képét festi, és így igazából hogy konkrét jelenete sem volt amiben szerepelt, megkérdőjelezném hogy akkor egyáltalán minek neki múltkép?


Ezek után jött az első jelenet, illetve történés amin szó szerint fogtam a fejem, egyszerű önismétlést kezdett az anime, nincs rá jobb szó. Fogták a meglévő Kiseki no Sedai-t, és eljátszották még egyszer, magyarul jött egy újabb csodák generációja, akik nem olyan jók mint az eredeti de majdnem. Egyszerűen nem tudom megérteni miért kellett ezt, semmi jelentősége nem volt, még is a régieket ahogy be mutatták, (azt hiszem a Kirisaki Daichi-s sráccal kezdve..) valami iszonyat erőltetett lett tőle az egész, legalább is számomra ez egy önismétlés. Kiyoshi Teppei múltja is félig kapcsolódik ehhez az önismétléshez, viszont az ő múltját nagyon jól és egész drámaian mutatták be, annyira hogy akár az egész sorozat MVP-jének is megnevezném (mint karakter és mint játékos is!), ő benne megvolt a küzdőszellem és az alázat ami egy sporthoz kell. Volt még egy rész amit élveztem, az a rész amiben Alexandra Garcia feltűnt, nem tudom valahogy sokkalta jobbak voltak azok a részek amikor pályán kívül voltak! Na most ennek megvan az oka nem sokára kifogom fejteni bővebben lejjebb! A meccsek teljesen érdektelenek lettek számomra, szintén egy önismétlés volt, abból állt az összes meccs hogy kikapásra állnak az xy bajnokság qz meccsén, majd jött a "lehetetlen innen nyernünk pedig nyernünk kell!" helyzet, és természetesen mindig, bármilyen körülmény volt, bármit tett az ellenfél ők nyertek, és mindig az utolsó másodpercben fordítanak. Ez miatt nem csak érdektelen hanem unalmas is lettek a kosármeccsek. Egy kis hibát még megejtenék, a legnagyobbat úgy is utána fogom. Tényleg csak egy logikai/grafikai baki lehetett!? Vagy nem tudom. Lényegében ki az az idióta aki szemüvegben megy kosármeccsre? (Ezzel nem direktben belekötni akarok egyszerűen csak nagyon szúrta a szememet a logikátlanság!)
Nem, ez nem egy szellemkép, ez a Mirage Shot egy újabb értelmetlen képesség.


DE! Amit eddig végig írtam pár sort, az mind lényegtelen lehetett volna, és talán még azt is mondtam volna hogy akár hogy csalódás a közepesnél még jobb, ha nem lett volna egyetlen egy hatalmas hibája ami az egész animét elcseszte, akár hogy egy hype parádé. Ezek a Shounen skillek voltak, amik honnan a jó égből kerültek ide? Nem egyszer láttam neten hogy "lassan átnevezhetnék SuperSaiyajin no Basket-ra", célozva azzal hogy ez emberfeletti lehetetlen volt amit műveltek, teljesen felesleges volt belevinniük ezt a vonalat. Volt az első évadban is egy ilyen jelenet ha jól emlékszem, a Kise vs Aomine de ott egyszer volt benne az évadban és csak mint látvány elem volt céljuk, itt viszont minden volt már.  Felugrik Kagami, száll majd három ember fogásában hat csavart csinál meg a levegőben és nem tudják blokkolni és a palánk mögül dob egy Meteor Zúzó dobást. De ezzel nem álltunk le csomó olyan jelenet volt ahol ergo Kagami teleportált, meg repkedett órákig. Szóval lényegében FACEPALM! Ezzel az egész anime tele volt, használta Aomine, használta Kuroko, használta Kagami, sőt még Murasakibara is, annyira lehetetlen számba ment az egész hogy ez már nem kosárlabda, ez valami elcseszett gyér shounen fight csak labdával. És mi a vicc az egészben? Hogy ezt hogy csinálták meg Mangában? Nem olvasom de ha ez ugyan ilyen tele szuperkosaras f*szság lett akkor nem értem hogy lehet nagyobb tábora mint a Slam Dunk-nak vagy az Ahiru no Sora-nak. Sőt ezek után mivel sikeres volt ennek ellenére is, és valószínű hogy lesz harmadik évad, átfogom sokszor gondolni hogy nézzem-e azt az évadot. Szerintem ezt az évadot ahol lehetett elcseszték, közel sem volt az elsőhöz, részemről egy 4/10-et adok, és azt a négyest is csak a Teppei Flashback miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése