2014. március 15., szombat

VéleményMIX: Nisemonogatari Rewatch & Tiger and Bunny



Most hogy elkezdődött a Monogatari Second, egy apró dolog nem volt tiszta, így újranéztem. Hál istennek azt az apró dolgot megtudtam, de emellé még egy plusz volt hogy én ezt tavaly nem BD-n néztem. Igen lehet Bake-Nise-Neko sorrendben kellett volna rewatcholnom, de most így esett jól, majd lehet beiktatom a többit is. Bevallom, másodikra a Nise jobbak tetszett, ugyanúgy leköttöt és izgalmas volt. Az egész széria nagyon ott van, nagyon egyedi, jobb animék között talán nincs is ilyen stílusú anime(legalább is hírtelen egy sem jut eszembe). Három dologban még mindig zseniálisanak tartom az egészet. Egy: Az elvont világa, lenyűgöző még mindig, igaz sokat nem tudunk meg, de egyszerűen baromi érdekes ez a természetfeletti/Okkult világ(és nagyon remélem hogy a Second Series-ben a világról is lesz még infó). Kettő: A történetvezetés, valljuk be, azért akkora epicness story nem volt, érdekes volt mind két történet(ha csak ezt az évadot veszem), és tele volt a szokásos beszélgetős jelenetekkel amik engem még mindig lekötöttek. Volt ezekben a dolgokban is érdekesség (főleg amikor a múltról volt 1-2 infó), de a zsenialitás az az hogy annak ellenére hogy rengeteg beszélgetős jelenet volt, egy pillanatra sem volt vontatott vagy erőltetett a dolog. 



Három: A grafika, nagyon odarakták, Shaft epic GG. Néha ugyan volt 1-2 olyan szokásos túlzós jelenet, de nem volt belőlük olyan sok, nem lett zavaró. A grafika főleg a beszélgetős jeleneteket támogatta nagyon jól, ezekkel a mesteri "kameramozgásokkal".  Sajnálom hogy nem lett több akció jelenet, ha jól emlékszem összesen 3 rövidebb ilyen jelenet lett, de azok még mindig nagyon böszmén elvannak találva, a hangulat a tetőfokon stb. Karakterek: Arararagi(bocsánat dadogtam) érdekes kari, főleg a múltja miatt amiből megint csak morzsák voltak(Jöhetnél már Kizumonogatari). Azt sajnáltam hogy az anime három legérdekesebb karaktere keveset szerepelt, se Hitagi-t, se Hanekawa-t, se Shinobu-t nem nevezném ebben az évadban főszereplőnek. Koyomi hugait is bemutatták, bár egyenlőre oda sorolom őket ahova Sengoku-t, Mayoi-t és Kanbaru-t, szóval jó karik, de messze nem olyan érdekesek mint Shinobu, Hitagi vagy Hanekawa. Szóval nekem összességben jobban bejött másodszorra. Nagyon jó széria, aki szereti a természetfeletti/okkult animéket bátran ajánlom neki. 9/10

(Azóta úgy döntöttem hogy várok a Monogatari Second-ra a BD lemezek kiadásáig.)



Kicsit felemás volt, valahogy a nagyon jó és az elmegy.. egész jó között ingázott az egész. Maga ez a Hero TV-s dolog nagy ötlet volt még akkor is ha nem volt sok szerepe a pontozásoknak meg a rangsoruknak, de talán pont ez a dolog adott neki egy furcsa de nagyon jó hangulatot. Igen, és közben teljesen elfelejtettem hogy egy animét nézek. Teljesen az az amerikai képregény adaptációs hangulat jutott eszembe. Ez pozitívum is, meg nem is, mert ez az amerikai hangulat igaz volt a főtörténetszál elejére is, tipikus bosszúálló dolog meghalt családtag, gonosz szervezet stb stb.. Főszál kibontakozásával megismertük a fő karikat, illetve 1-2 epizodikus részekben a hősöket. Vagyis pontosabban a hősöknek csak a felét.. Blue Rose-t; Dragon Kid-et és Origami-t. Nem értem ha elkezdték a hősök bemutatását akkor Bison; Sky és Fire-t miért nem ? Karik személyiségben nem volt gondom mindenki nagy arc volt(Külünösen Wild Tiger), talán Bunny-t kivéve, akinek a története egész megható volt, de ez nem ok arra amit művelt hősként.. sőt pont miatta nagyon egy képmutató dolog lett amit a hősök világába bemutat, mindig az kapta a jutalmat aki nem érdemelte meg..



Finálé viszont a csavar miatt jól sikerült, érdekes volt, ez kb az utolsó 8 rész. Kaptunk mindent ott, jó lett szerintem a vége, kis kivétellel. Az pedig Lunatic volt.. az anime legérdekesebb karaktere volt, elkezdték bemutatni, nagyon sokáig alig szerepelt, majd megint a múltját és a végén nem kaptunk belőle szinte semmit. Az 1 év múlva után dolog kicsit béna volt, de az ending utáni bevágás és a pénzen a jel ÜTÖTT, és gondolom akkor amiatt a Next Project felirat miatt nem zárták le Lunatic szálat. A 2 OP és ED ért nem voltam túlságosan oda zenére, képileg viszont tetszett. De az egész anime grafikája számomra bejövős volt. Pár résznél főleg az elején azért látszik a futáson meg egyeben hogy az CGI, de amúgy a karik nagyon ott voltak. Egyedül Fire Emblem volt aki nagyon furcsán nézett ki hősként és emberként is. Viszont Blue Rose szerintem animét tévesztett, vizuálisan nagyon eltalálták azt a karaktert, MINIMUM egy hentait érdemelt volna, MINIMUMTörténetileg nem ért 6 pontot sem akár hogy jó a vége, viszont újdonság, a karik és egyik jó dolog miatt megadom neki a 7/10-et.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése