2014. április 4., péntek

Magi: The Kingdom of Magic / Magi 2nd


Véget ért a Magi második évadja is, ugyebár ez az évad szintén két szezonos tehát még tavaly az őszi szezonban indult és most a téli szezonnal ért véget. Egyébként volt 25 részes, és a Magnostadt Arcot/történet ívet dolgozza fel. Emlékeztek hogyan is ért véget egy éve a Magi első évada? Én igen! Egy nagy fillerrel, mivel ha jól emlékszem talán az utolsó Kettő, vagy három rész filler volt, sokat el is mondták nem lehetetlen hogy azért mert egy szezonosra tervezték az animét, ezért kellett az original lezárása a dolognak. Viszont szépen lassan sikeres lett az egész és valljuk be néhol nagyon érezhető hogy a sikere nem volt véletlen! A Harmadik évadra viszont ne számítsatok, legalább is egyenlőre mivel ez a két évad, tehát Ötven részben összesen KÉTSZÁZ fejezetet dolgoztak fel, ami azt jelenti hogy még 20 fejezet előnye van a mangának. (És itt megjegyezném hogy az a részenkénti 4 fejezete haladás szerintem baromi sok) Tehát szerintem legalább jövő őszig várni kell az esetleges újabb anime adaptációval. Meg kell mondjam, nem szeretem a shouneneket, mivel ritka a jó,  viszont a Magi szerény véleményem szerint ott van a jobbak közt és próbálja felküzdeni magát. Annyira hogy az első 15 résznél nálam még 9 ponton állt az anime, utána voltak nekem vele komolyabb problémáim és gondjaim, de ezt majd lejjebb. Az eleje baromi jó volt, nagyon jól át adta az egész kaland "hullámot" a világa lényegében amit a Fairy Tail-al volt esély de nem tudta megcsinálni, az itt majdnem sikerült, illetve még sikerülhet is. Ez egyébként hogy egy One Piece szintű világot alakítsanak belőle, na most ez azért a Magitól nagyon de nagyon messze van, főleg a történetszálak miatt, de kezd közeledni felé. Pont ez a világ ami miatt meg lehetne benne egy fontos dolog, a "Határtalan Kitágulás Univerzuma". (Ezt egyébként egy US-es GIF-ból vettem de mennyire igaz.)





Tényleg nekem az eleje felettébb tetszett tiszta kaland volt, ráadásban nem egy szereplőt kezdtünk komolyabban is megismerni, példának okáért Hakuryuu-t. Viszont ezen Magnostadt arc úgy alakult hogy a négy főszereplő elválik egymástól, és bizony számomra ez miatt jött a legvégén egy pozitívum és két nagy negatívum. Lényegében mind Alibaba, Morgiana és Hakuryuu is csak egyetlen részt kapott arra hogy ki fejtsék mit is csinált abban az időben, és had ne fejtsem ki mennyire részlettelen volt, bár itt az elején nem lehetett annyira érezni. Magnostadt-os beilleszkedés is jó volt, talán kicsit monoton de legalább hoztak valami érdekességet a dologba. Ráadásul olyan sokáig nem ment ez mivel beindultak a dolgok nem is kicsit. Aladdin barátokat szerzett Magnostadt-ban akikkel elkezdték felfedezni az egész várost. Magnostadt lényegében egy "varázs ország volt" majdnem mindent varázslat irányított és nagyon jó hangulat uralkodott benne. Szinte annyira nyugodt és jól menő ország volt hogy ugyan nekem ugyan nem esett le de visszagondolva lehet egy-ketten kiszúrták hogy bizony túlságosan is tökéletes, pont ezért gyanús. Belemélyülve találtak egy elég nagynak mondható titkot a dologban, ez pedig egy lényegében "rasszizmus/diszkrimináció" volt ha úgy tetszik, persze azon világbéli fajtából, egyszerűen az egyszerű embereket bebörtönözték, tehát amíg a népesség Háromnegyed része szenvedett addig a Negyedrésze jól élt. Itt kezdett el esni a szememben az anime, na nem a kegyetlenség miatt, hanem az okozója miatt. Ő volt Matal Mogamett Magnostadt kancellára, lényegében az embere aki miatt eredetileg Magnostadt-ba ment Aladdin. Ez az ember nem is az hogy rosszul hanem inkább minden logikát nélkülöző gondolkodású karakter volt. A múltja hihetetlen jól eltalálták, szép drámai ívet leíró múltképe volt, a kezdeti szenvedéstől a végső bánatig. Viszont őt lényegében egy átírt bosszúálló karakternek vitték el, mivel semmi mást nem csinált azokkal a bebörtönzött emberekkel, csak egyszerűen bosszútált több generációval ezelőtt történtekért.



 Pedig maga volt rá a példa hogy nem kellene, komolyan eléggé logikátlannak éreztem, az egészben a vicc hogy ezek után még mit várt? Bár inkább az a kissé durva amit kapott de azt lejjebb. És itt kezdtem el érezni azt amit feljebb is írtam, a másik három főszereplő komoly hiányát. (Ezt még lejjebb még bővebben.) Azon kívül még a háború előtt volt egy nagyon jó része az animének ahol is ha csak morzsák de kiderülnek a Fekete Rukh-os dolgokról. Amit be kell hogy valljak tetszett, sőt a második felét majdnem meg alapozta. De csak majdnem mivel jött a háború ami ugyan jól kezdődött és jól is ért véget, közte volt pár olyan rész ami Meh... nocomment. Háború megindult pár csata lement, eddig szerintem oké, varázslat minden benne van. (Kisebb spoiler lesz szóval aki nem akarja látni egy két-és fél sorral menjen lejjebb.) Lényegében Matal Mogamedd-et legyőzték már a 22.részben ha jól emlékszem, onnantól a 22-24. rész nagyon de nagyon erőltetett lett. Lényegében semmi másról nem szólt csak arról hogy felélesztik még egyszer egy nagyobb Boss-t majd az összes karaktert aki eddig szerepelt az animében, vagy szerepelni fog vagy akár milyen érdeme lesz ODAMENT MAGNOSTADT-ba és csak azért hogy bemutassák milyen "epic" képességeket is kaptak az eltelt idő alatt. Köztük volt Morgiana és Alibaba is, akikből így konkrét lós**rt sem láthattunk, nagyon hiányoztak főleg mert szerintem Morgiana az egyik legjobb karakter. Na meg Hakuryuu de az ő nem szerepeltetése nem volt baj hogy miért azt majd alább. Ez számomra egy hihetetlen direkt bele erőltetés volt. Lényegében csak Yam-san-nak volt szerepe az egészben. Az utolsó részre úgy fordultam rá ha jó lesz kicsit is megkapja tőlem a Nyolc pontot, és többnyire jó lett, bár erről nem Mogamett és Dunya gondoskodott. Lényegében miért is Mogamett kapta a "nagy drámát"? (ami egyébként jó lett csak WTF hogy miért ő?) Könyörgöm Yam-Mogamett összeborulás a végén nem tudtam mire vélni, szép volt meg minden, de Mogamett nem egy jó ember, meg sem érdemelte! Titus viszont annál inkább őt meg ott meg se említik, szóval kicsit, sőt nagyon is furcsán jött le. És hogy miért nem baj hogy Hakuryuu nem szerepelt? Mivel a végén feltűnik, de úgy hogy Judar mondja: "Ugye Hakuryuu?" ez a momentum volt az egész rész legjobbja szerintem, egy elég nagy meglepetés volt. 




Fekete Rukh-os szálnak is elég sok köze van az anyjának aki lényegében semmit sem csinált csak a végén a részeket végig kommentálta meg röhögte. Ami még kicsit zavart azok a poénos jelenetek a komolyabb dolgok közben, a manga tudom hogy tele van ezekkel de az animébe nem igazán illenek, legalább is olyan részekbe biztos nem ahol valami komoly dolog van, dráma vagy háború. A manga-t el fogom kezdeni, mivel tetszik a dolog, első sorban mondjuk Hakuryuu miatt, Húsz fejezet nem sok, egy-másfél óra alatt megvan, utána meg hétről hétre követni nem nagy dolog. Szóval ahogy mondtam ugyan felesen, de tetszett a vége nekem, így számomra egy (gyenge) 8/10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése