2014. április 5., szombat

Space Dandy


Mikor jöttek még tavaly év végén az újévi trailerek a Space Dandy volt az egyik ami nekem nagyon tetszett. Bár hozzátenném hogy ugyan élveztem az egészet de közel sem erre számítottam, úgy értem tényleg szórakoztató volt de közben hihetetlen módon unbalanced is az egész. Mivel lényegében epizodikus anime volt ezért lehet hogy nem fog összejönni a megszokott 3-4 bekezdéses vélemény ebből, de igyekszem. Lényegében az egész nem egy sebből vérzett, és láthatóan nem egy már rég híressé vált anime alapötleteit használta. Azt kell hogy mondjam, a stílusa majdnem egy az egyben a Gintama által tökélyre fejlesztett stílus volt, a story (már amennyire ennek volt storyja..) meg egy az egyben a Cowboy Bebop-ból volt. Sok értelme nem volt egyébként, semmi főszál sem volt és csak egy amit annak lehetne nevezni. Nem egy résznél feltűnt egy bizonyos Perry tábornok meg valami lila afro fejű gorilla aki Dandy-ra hajtottak, csak hogy semmit sem csináltak, talán KÉT jelenetük ha volt olyan amiben szerepeltek is ténylegesen, a többiben csak egymással beszélgettek értelmetlenül és ezzel nem egy rész játékidejéből vettek el négy vagy több perceket is. Számomra az ilyen "Plusz" teljesen feleslegesnek számított.



Az alapja elég egyszerű volt, volt egy Dandy (Ficsúr) nevű "űrvadász" aki nem mellesleg oda van a didikért, viszont hogy megélhessen idegen eddig nem ismert életformákat kell felkutatnia az univerzumban. Van egy robotja QT és miután találkoznak egy Miau nevű egyeddel hárman fedezik fel az univerzumot. Természetesen mindig levannak égve, és mindig a lehető legbetegebb formáját választják egy megoldásnak. Elég hullámzó teljesítményt nyújtott az anime voltak nagyon jó részek is, köztük egy kiemelkedő, de voltak nagyon rossz és nagyon gagyi részek is. Na meg voltak azok a részek amik mind kettőre igazak voltak, lényegében annyira bugyután szar volt hogy nem lehetett elmenni mellette röhögés nélkül. Kapásból ilyen volt a legutolsó rész, a robot szerelem része, komolyan ennyi agyfasz jelenetet rég raktak elém egyszerre. Volt szeméttelep diszkó, pénztáros DJ sőt még Transformersé változó minirobot is. Azért stílusilag csak részben tudta a Gintamát hozni, például hogy a Gintama elég magas szinten űzte az agyfasz részeket, ez csak olyan szó-szó volt, sőt a Gintamában nagyon jó karakterek voltak. Itt viszont egyedül Dandy volt az aki kicsit is kiemelésre méltó, Miau és QT sokkalta alatta voltak. Nem mellesleg a Gintamában a poénkodás és az agyfasz mellé voltak drámai részek, volt súlya az egésznek, viszont ez az anime akár hogy egy vígjáték egy részen kívül nem volt egyetlen perc sem ahol komolyan bírta volna venni magát akár egy kicsit is. És ez a pont szerintem gáz, egy vígjáték akár milyen beteg dolgokat vonultat fel vissza kell térnie a normálishoz, vagy valami érzelem kifejezéséhez azért hogy tudjon valamit alkotni, vagy valamekkorát ütni. Konkrét példát sajnos nem tudok mondani, de szerintem elég annyi hogy a Gintamahoz van hasonlítva.



Egyetlen kisebb előnye a Gintamával szemben hogy itt voltak kalandosabb részek, ahol felfedezték az adott bolygót. Természetesen elég részlettelen volt, mert alig jártak lakott bolygón, a nem lakott bolygók meg olyanok voltak mint egy sivatag, tehát semerre sem tudták vinni. És így igazából a végére érve nem is tudom hogy be merjem-e vállalni a második évadot, bár szerencsére nyárra nincs sok jó anime ami eddig jön. Opening nem volt rossz, nekem tetszett és az Ending is. Grafikailag is szép volt hozta többek közt az elvárt szintet szerintem. Részemről 5/10-et kap!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése